Спостерігачі ОПОРИ зафіксували білборди без вихідних даних у місті Чернівці та у Чернівецькій області

Спостерігачі ОПОРИ зафіксували білборди без вихідних даних у місті Чернівці та у Чернівецькій області. Найбільше зовнішньої агітації зафіксовано у Чернівцях, Вижниці, Хотині та Глибоці.

28 вересня в Чернівцях спостерігач ОПОРИ зафіксував білборди без вихідних даних. За даними фактами він звернувся до поліції, на виклик приїхала слідчо-оперативна група.

Так, на вулиці Героїв Майдану 57 виявлено білборд на користь партії “Єдина Альтернатива”. На білборді зображено назву партії “Єдина Альтернатива”, а також напис: “Місту потрібен новий мер”.

На вулиці Героїв Майдану 59 також розміщено білборд на користь партії “Народний Контроль”. На білборді вказана назва партії “Народний Контроль”, а також напис “За цей день незалежності – Дякуємо Медикам”, та ім’я кандидата – Михайло Яринич.

Ще один білборд виявлено на Героїв Майдану 172. На білборді зображено назва партії “Єдина Альтернатива”, а також напис “Навести лад у місті”.

По вулиці Комарова 6 спостерігач ОПОРИ виявив білборд на користь партії “Європейська Солідарність”. На білборді зображено назва партії “Європейська Солідарність”, а також напис: “Наша мета- збудувати Європу в Україні”.

А за адресою Комарова 7 зафіксовано білборд на користь партії “Пропозиція”. На білборді зображено назва партії “Пропозиція”, а також напис: “Професійність – замість некомпетентності”.

За адресою Комарова 10 виявлено білборд на користь партії “Єдина Альтернатива”. На білборді зображено назва партії “Єдина Альтернатива”, а також напис: “Навести лад у місті”

На вулиці Комарова 12А виявлено білборд на користь партії “Партія Чернівчан”. На білборді зображено лого партії, а також напис: “Чернівчани – це спосіб життя”

 
 
 

Також 28 вересня білборди без вихідних даних спостерігач ОПОРИ зафіксував й у місті Вижниця. За даним фактом також звернувся до поліції. 

По вулиці Українська 87 виявлено білборд на користь партії “Перемога Пальчевського”. На білборді зображено символіку партії “Перемога Пальчевського”. 

За адресою вул. Кутська 5 виявлено білборд на користь партії “Європейська Солідарність”. На білборді присутній лозунг: “Наша мета- збудувати Європу в Україні”.

 
 
 
 

У Глибоці щодо зовнішньої політичної реклами без вихідних даних спостерігач ОПОРИ також звернувся до поліції. На Шевченка 1,  виявлено одини  білборд без вихідних даний  із символікою  політичної партії «Наш край». Поряд ще один білборд  із написом: “Сила господарників та професіоналів!- Микола Романюк” на цьому білборді також присутня символіка політичної партії «Наш Край».

У місті Хотин також зафіксовано білборди без вихідних даних. По вулиці Шевченка зафіксовано два білборди без вихідних даних політичної партії «Єдина Альтернатива». Один з них пошкоджений, а на іншому канцелярським скотчем зафіксовано папір із зазначеними на ньому вихідними даними.

У частині 1 статті 52 Виборчого Кодексу України йдеться про те, що  передвиборна агітація розпочинається кандидатом, партією (організацією партії) наступного дня після дня прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування.

Згідно з ч. 17 ст. 57 Виборчого кодексу розміщення матеріалів передвиборної агітації у транспортних засобах громадського користування та на їх зовнішній поверхні, у тому числі таксі, розміщення таких матеріалів у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, зупинках громадського транспорту, а також розповсюдження матеріалів передвиборної агітації через телерадіотрансляційні або інші інформаційні мережі сповіщання пасажирів та інформаційні табло у приміщеннях станцій та вагонах метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, на зупинках громадського транспорту, на проїзних разових, місячних чи інших квитках забороняється.

peredplata