На Буковині притягнуто до кримінальної відповідальності контрабандиста психотропних речовин

Набув сили вирок Кельменецького районного суду Чернівецької області у кримінальній справі, яку розслідували слідчі УСБУ стосовно громадянина України, котрий намагався контрабандним шляхом переправити через державний кордон України особливо небезпечну психотропну речовину – псевдоефедрин.

У квітні ц.р. на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Росошани» співробітники митниці затримали 32-річного місцевого мешканця, який пішки повертався з Молдови. У ході його особистого огляду оперативники виявили у його кишенях 240 таблеток сильнодіючого психотропного лікарського засобу, який містив майже 15 грамів прекурсору-псевдоефедрин.

За цим фактом стосовно безробітного буковинця було порушено кримінальну справу, яка в порядку статті 112 КПК України була передана для розслідування до СБУ.

Вироком суду громадянина України визнано винним у вчинені злочину, передбаченого ч.2 ст.15 та ч.3 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального Кодексу України та із застосуванням пом’якшуючих обставин відповідно до ст. 69 КК України призначено покарання у виді одного року дев’яти місяців позбавлення волі з конфіскацією предметів контрабанди та майна.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

peredplata