Viva Maia Sandu!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Кишинева:
-Євроінтеграторка, прихильниця вступу Молдови у ЄС Майя Санду впевнено виборола перемогу над комуністом і маріонеткою Кремля Ігорем Додоном і стала новим президентом Молдови! Найщиріші привітання з її перемогою!!!
Колишній прем’єр-міністр Молдови, голова опозиційної партії “Дія солідарність” Майя Санду здобула перемогу на президентських виборах у неділю. Про це свідчать опубліковані в ніч на понеділок дані ЦВК країни.
Після підрахунку протоколів з 98% виборчих дільниць, Санду отримала 54% голосів виборців, її опонент, чинний президент Ігор Додон – 46%. Розрив між ними становить понад 115 тисяч голосів – майже 800 тисяч виборців підтримали Санду, 685 тисяч віддали голоси за Додона.
Залишилося підрахувати голоси приблизно на 30 виборчих дільницях за кордоном, і розрив тільки збільшується, так як молдавська діаспора переважно голосує за Санду. За кордоном у виборах брали участь понад 260 тисяч виборців, з них за Санду проголосували понад 80%.
За рахунок цього розрив між кандидатами збільшився з 3% після підрахунку голосів всередині країни до 11%. Остаточні результати будуть відомі в понеділок вранці після закриття дільниць і підрахунку голосів в США і Канаді.
Тим часом Додон отримав 85,8% голосів виборців в Придністров’ї, однак це не вплинуло на загальний розклад сил. (!!!)
Майя Санду подякувала своїм виборцям. Вона обіцяла об’єднати розколоте в ході виборів суспільство і вирішувати економічні проблеми. Вона також заявила про намір домагатися розпуску парламенту і дострокових парламентських виборів, підкресливши готовність співпрацювати в цьому питанні з іншими політичними силами.
Діючий президент Молдови Ігор Додон поки свою поразку не визнав.
Мандат чинного президента Молдавії закінчується 23 грудня. Інавгурація нового глави держави відбудеться відразу після цієї дати.
Зображення може містити: 1 особа
 
 
 

peredplata