Ударівці Буковини вимагатимуть звільнення з посад голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва та голів ряду РДА

Ударівці Буковини вимагатимуть звільнення з посад голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва та голів ряду РДАПісля вчорашньої прес-конференції, коли шеф-редактор газети \”Час\” Петро Кобевко питав у ударівців Буковини, чи будуть вони у зв\”язку з тими неподобставми, що творились під час виборчої кампанії, не будуть вимагати звільнення голови ОДА та голів РДА районів, що входять до 204-ого округу. Вчора чітко відповісти нам не могли. І от сьогодні ми отримали листа від кандидата в нардепи Богдана Баласиновича, в якому він переконує, що за масові порушення виборчого законодавства, ганебне втручання у виборчий процес, попрання конституційних прав і свобод громадян, які спотворили результати народного волевиявлення, партія «УДАР» вимагатиме звільнення з посад голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва, голів Сокирянської, Кельменецької, Хотинської та Заставнівської районних державних адміністрацій.

Лист Богдана Баласиновича газеті \”Час\”:

Пане Петре!

Надсилаю Вам моє звернення. Наскільки мені відомо,учора на прес-конференції Ви цікавилися, чи вимагатиме партія \” УДАР\” відставки М.Папієва. Тож повідомляю, що за результатами ходу виборчої кампанії у 204 в/о партія \” УДАР\” вимагатиме звільнення голови Чернівецької ОДА, Сокирянської, Кельменецької, Хотинської та Заставнівської РДА. Оцінку дій міських, селищних та сільських голів, які порушували закон, у нашому неправовому суспільстві ,де правоохоронні органи бездіють, а суди працюють за вказівками влади, мають дати громади.


З повагою, Богдан Баласинович.

Дорогі Земляки!

Разом ми пройшли складний шлях – виборчу кампанію. Знаю, що свій вибір багатьом із Вас довелося робити в дуже не простих умовах.

Влада, ігноруючи закон та брутально нехтуючи нормами моралі, застосувала до громадян небачений морально-психологічний та адміністративний тиск.

Виборців вводили в оману та залякували. Висуванець партії Регіонів всіляко приховував свою партійну приналежність. Врешті-решт було запущено найбруднішу технологію – «купівлю» голосів, яка в умовах злиденності нашого добросовісного та порядного народу спрацювала на багатьох виборчих округах. Влада, для якої \”тушки\” стали нормою серед політиків усіх рівнів, спробувала зробити \”тушками\” уже цілі виборчі округи та сотні тисяч порядних громадян по всій країні. Це дуже небезпечний для країни сигнал.

До масованої агітаційної та інформаційної атаки провладного кандидата було залучено держслужбовців, працівників органів місцевого самоврядування, освіти, охорони здоров’я, культури, соціальної сфери та зв’язку, священнослужителів.

Голова обласної державної адміністрації та його заступники, голови районних державних адміністрацій, їхні заступники, окремі міські і сільські голови всупереч вимогам закону особисто займалися агітацією за провладного кандидата.

Моєю командою, представниками ГМ \”ОПОРА\”, міжнародними спостерігачами були зафіксовані чисельні випадки таких порушень.

Водночас опозиції та опозиційним кандидатам було обмежено доступ до комунальних інформаційних ресурсів, чинився тиск на підприємців, які надавали опозиції свої площі для проведення заходів та розміщення агітаційних матеріалів.

Шоком для наших краян стало те, що вперше у нашому толерантному, багатонаціональному регіоні незадовго до дня голосування було поширено листівки ксенофобського та антисемітського змісту із закликами до міжнаціональної ворожнечі. У цивілізованому світі такі дії сприймають як прояв політичного дикунства. Невже настільки глибокою є інфляція людської гідності у організаторів цієї брудної провокації ?

На моїх однопартійців чинився фізичний та морально-психологічний тиск, але ми ви вистояли. Ми разом пройшли важкий та тернистий шлях виборчої кампанії до кінця. І сьогодні усвідомлюємо, що в тих умовах, в яких пройшла виборча кампанія та відбувалося голосування, вибір громади по мажоритарному кандидату було спотворено.

Щиро вдячний своїм Землякам, що в умовах шаленого тиску не зламалися і зробили сміливий демократичний вибір, віддали 60,77% голосів за опозиційні сили, підтримали Об’єднану опозицію ВО «Батьківщина», партію «УДАР» Віталія Кличка та ВО «Свобода».

Але сьогодні можна стверджувати, результати голосування у 204 виборчому окрузі, як і в багатьох інших округах, можуть увійти в аннали соціологічної науки як феномен \”Папієва-Семенюка\”, оскільки при 60,77% підтримки опозиційних партій, з показником 57,54% перемогу на окрузі отримав кандидат від партії Регіонів. Це дійсно є феноменом у цивілізованому світі і одночасно яскравим свідченням обману та підкупу виборців.

Переконаний, що саме Ваша, мої земляки, відданість демократичним цінностям змусила владу під час виборів кинути небачений до цього фінансовий, адміністративний ресурс та робити все те, що має бути її повсякденним завданням: будувати та ремонтувати школи, дитсадки, лікарні, будинки культури, дороги тощо.

Влада, заграючи з виборцями, зробила вигляд, що повернулася обличчям до немічних і потребуючих підтримки, почула нарешті сільські громади і побачила їхні проблеми. Але чи надовго? Влада це зробила, бо їй потрібен був Ваш голос.

Впевнений, що з цих виборів усі зробили висновок і відчули, наскільки цінним і вирішальним є голос кожного, яким відповідальним є вибір кожного з нас для майбутнього нашої країни, рідного краю, наших дітей та прийдешніх поколінь.

Не маю сумніву, що щирим розчаруванням для більшості із Вас, усіх, хто вболівав за перемогу опозиції, стало усвідомлення того, що завдяки брудним маніпуляціям владі вдалося протягнути у парламент представника партії Регіонів. Це складний, але потрібний урок. Бо вдруге вже нікому більше не вдасться застосувати брудну технологію купівлі голосів, громада отримає міцний імунітет до таких нечесних методів здобуття народної довіри.

За масові порушення виборчого законодавства, ганебне втручання у виборчий процес, попрання конституційних прав і свобод громадян, які спотворили результати народного волевиявлення, партія «УДАР» вимагатиме звільнення з посад голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва, голів Сокирянської, Кельменецької, Хотинської та Заставнівської районних державних адміністрацій, встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності організаторів і замовників брудної антисемітської провокації, проведення розслідування щодо службової відповідності та професійної придатності керівників правоохоронних органів, прокуратури, які не реагували на масові порушення закону під час виборчої кампанії.

Вклоняюся усім тим, хто підтримав демократичні сили, зокрема партію «УДАР» та мене особисто. Я був щирий з Вами і вдячний Вам за розуміння, увагу та досвід. Запевняю, не зважаючи на результати голосування, не відступлю і зроблю все від мене залежне для того, щоб демократичні ідеали та цінності утверджувалися в Україні, держава розвивалася, а народ наш встав з колін і більше не боявся тих, хто під час виборів вдавався до залякування, обману та погроз.

За підтримки своїх однопартійців та політичних побратимів докладу максимум зусиль, щоб голос нашого краю було почуто, а інтереси наших краян надійно захищено.

Дякую своїм однопартійцям, побратимам з Об’єднаної опозиції ВО \”Батьківщина\”, усім прихильникам демократичних сил, що допомагали у виборчій кампанії, представляли інтереси демократичного табору у виборчих комісіях, спостерігали за процесом народного волевиявлення у день голосування. Усі разом ми відстоювали демократичне майбутнє України.

Слава Україні! Слава українському народу!

З щирою повагою, Богдан БАЛАСИНОВИЧ

Світлина – офіційний сайт ОДА.

peredplata