Ексголова Чернівецької облради Мунтян одужав і скликає сесію

З джерел, яким довіряє газета «Час», стало відомо, що колишній голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян успішно подолав коронавірус і уже в понеділок, 30 листопада був на робочому місці, з чим ми вітаємо Івана Миколайовича. Зараз він готує сесію обласної ради на четвер, 3 грудня. Виносить до 70 питань. Серед них майже половина різних нагороджень різних людей. Мабуть, ця сесія буде остання для голови Мунтяна і його заступників Маковецької та Мельничука (перший уже не буде головою, а двоє інших не обрані депутатами обласної ради). Тому вони будуть зачищати всі свої «авгієві конюшні» за роки правління областю.

Особливу увагу, напевне, будуть приділяти медичним керівникам та медичним закладам. Бо в останні місяці чимало критичних стріл полетіло у бік керівництва областю через те, що несправедливо відбиралася земля (кардіодиспансер, психлікарня) від медичних закладів, майно і приміщення (Садгірський протитуберкульозний санаторій). Також виявлені корупційні схеми під час призначення керівників лікарень. Як, наприклад, генерального директора Чернівецької обласної клінічної лікарні Сергія Ауреловича Цинтаря. Суд визнав, що конкурс на заміщення посади був недійсним. А керівництво обласної ради таки призначило Цинтаря в. о.

З якого такого дива він це зробив? Напевне, це з’ясовуватиме нова каденція депутатів обласної ради.

За Іваном Миколайовичем, ніби хвіст за коровою, тягнеться й кримінальна справа, пов’язана з хабарем за санаторій «Брусниця». Кажуть, що 21 листопада слідчі НАБУ повинні були вручити Мунтянові кілька томів кримінальної справи для ознайомлення перед передачею її до суду. Але він 19 листопада потрапив до реанімації з ПЛР-тестом позитивним, двобічною пневмонією.

І за твердженнями лікарки-пульмонолога Тетяни Цинтар: з ураженням легень 50%. Стан його тоді був стабільно важкий. Він знаходився на кисневій дотації. Тому не зміг ознайомитися з тим, що там нарили на нього слідчі НАБУ.

Зараз Мунтян, напевне, успішно подолав хворобу і її наслідки. Інакше він би не з’являвся у обласній раді  30 листопада. І не призначив би колегію  на 2 грудня, об 11 годині дня та сесію на 3 грудня.

Ще раз редакція газети «Час» щиро вітає Івана Миколайовича з швидким, як на нашу думку, одужанням. Бажаємо йому здоров’я та нових звершень.

Р.S. Мунтяна обрано депутатом обласної ради, як №1 списку ВО «Батьківщина».

Коли верстався номер, стало відомо, що з якогось дива сесію перенесли на четвер, 3 грудня. Яке це диво, і для чого чи для кого, буде видно з питань. Сьогодні зрозуміло, що багато інтересів до сесії проявляє І-й заступник голови ОДА Богдан Ковалюк. Особливо у питанні реорганізації комунального підприємства, яке очолює Анатолій Федорук. За стійку позицію його вже намагалися звільнити з посади. Кажуть, що є інтерес землі, де розташовані гаражі облради та ОДА. Це центр  міста, що по вулиці Алма-Атинській.

 

peredplata