У Донецьку битами побили головного героя фільму про дитячу працю на шахтах

У Донецьку битами побили головного героя фільму про дитячу працю на шахтахГоловного героя документального фільму Маріанни Каат «Шахта «№ 8» Юрія Сіканова було побито бейсбольними бітами і у важкому стані він перебуває у макіївській лікарні.

Про це \”ОстроВу\” повідомив голова громадської організації «Трудовий рух« Солідарність» Костянтин Ільченко. «Поки ми не знаємо подробиць, але відомо, що після цього фільму у Юри почалися труднощі з місцевим населенням – після показу фільму в Сніжному закрили копанки. Один благодійний фонд навіть пропонував Юрі переїхати в Харків. Але він не погодився, оскільки в сім\’ї і за матір і за батька … Ми йому казали: «Юра, якщо будуть проблеми, дзвони, і Микола Кузьмич (Козирєв, голова обласної організації Комітету захисту конституційних прав і свобод громадян – авт.) Те саме говорив йому. І раптом – вчора мені повідомили … », – розповів К.Ільченко. Тепер хлопцю потрібна операція, яка коштує 10000 грн., Також на передопераційне обстеження необхідно знайти ще 1500 грн.

Як повідомляв УНІАН, 26 березня фільм естонського режисера Мар\’яни Каат «Шахта № 8», який розповідає про експлуатацію дитячої праці на нелегальних шахтах Донецької області, був заборонений до показу на Фестивалі документального кіно в Києві. Головний герой фільму – підліток з неблагополучної сім\’ї, який змушений йти працювати на «копанку», щоб прогодувати своїх сестер. Фільм був знятий з фестивального показу за ініціативою його українського співпродюсера Олени Фетісової.

Причому відбулося це всього за кілька годин до презентації. Український співпродюсер фільму О.Фетісова раптово назвала своє ж кіно «постановочним і не відповідним жанру». Такий хід, на думку естонської сторони, виглядає досить дивним, оскільки раніше нічого подібного О.Фетісова не заявляла, і навпаки, будучи продюсером, мала намір поширювати фільм в Україні.

Джерело УНІАН

peredplata