Мороз про вибори: Ми маємо справу зі змовою

Мороз про вибори: Ми маємо справу зі змовоюЕкс-спікер Верховної Ради Олександр Мороз називає вибори у Верховну раду замовними й організованими владними й впливовими довколовладними структурами.

\”Це була замовна кампанія, організована владними й впливовими довколавладними структурами. Їх ціль – знищення парламентаризму й пролонгація поточної ролі Верховної Ради, як декоративного інституту. Ми маємо справу зі змовою\”, – сказав Мороз.

Він відзначив, що закон про вибори був \”предметом домовленості між владою й тими, хто називає себе опозицією\”.

\”Про це свідчить більше 300 голосів \”за\” закон, що дозволяє маніпулювати суспільною думкою. Тим більше, що астрономічне фінансування цієї кампанії велося з одного джерела\”, – сказав Мороз.

Політик додав, що олігархи, які розпоряджаються \”грішми країни\”, профінансували сім партій, п\’ять із яких потрапили в парламент, а дві (Партія Наталії Королівської й \”Наша Україна\”) – \”відсіялися\”.

\”За нашими підрахунками, на нинішню кампанію було спущено 30 мільярдів гривень. До речі, сьогоднішнє зростання тарифів і цін – прямий наслідок виборчої кампанії. Верховна Рада VII скликання – результат змови\”, – сказав Мороз.

Разом з тим він висловив сподівання, що мажоритарними, які пройшли в Раду не стануть змовниками \”хоча б для того, щоб бути обраним знову\”.

\”Головна відмінність новообраного парламенту буде в тому, що він, виходячи з результатів виборів, з перших днів існування абсолютно підлеглий президентові. (Депутати) уже підпорядковані владі й будуть робити все, що буде наказано. На користь парламенту це не піде. Верховна Рада буде лише інструментом оформлення рішень виконавчої влади. На жаль\”, – підсумував Мороз.

Як відомо, Мороз не пройшов у Верховну Раду 7 скликання: Соцпартія на виборах набрала лише 0,45%.

Джерело

peredplata