Зеленський VS Байден

Сигнал, який Вашингтон надіслав Києву не вельми приємний. Зрозуміти його непросто: не поспішай поперед батька в пекло? Чи навпаки: “не паси задніх”? Хоча Укрїна і народ України вже четвертий місяць мають пекельне пекло. I, мабуть, ще й тому, що наш президент не квапився дослухатися до порад “діда” Джо. Але Джо Байден був останнім, хто попередив Володимира Зеленського про широкомасштабне вторгнення pосіян в Україну. Американці разом з британцями еваюкуювали свої посольства з Києва.

А до цього у посольства України в різних країнах світу і, безпосередньо, у ОП приходили шифровки, у яких говорилося, що з дня на день відбудуться ракетні удари не лише по Харкову, Запоріжжі, Дніпрі, а і по самому Києву. Розлогі повідомлення про небезпеку до Зеленського не доходили і осідали десь в кабінететах Андрія Єрмака і Руслана Демченка.
Коли я писав і цитував частину з так званих “витоків” з недрів CIA, МІ6 – мені писали: “зтули пельку і не сій паніки, бо знову потрапиш в списки “Миротворця”, і тому подібне.
Чому саме зараз Байден послав Зеленському месидж? Поясню! З Вашингтона у Київ днями були надіслані ще певні меседжі, рекомендації, поради і застереження. Однак, схоже, що Володимир Зеленський до них не дослухався, або ж вдав, що він їх не почув, зробив такий вигляд. Тому Байден вдався до публічного нагадування, мовляв: ” Я ж тебе вже попереджав один раз”…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя

peredplata