Мер кримського міста викинувся з вікна

Мер кримського міста викинувся з вікнаМер кримського міста Малий Маяк Леонід Малик у неділю вранці покінчив життя самогубством.

Про його самогубство повідомила екс-уповноважена з прав людини Ніна Карпачова, повідомляє ЛігаБізнесІнформ з посиланням на Центр журналістських розслідувань.

За словами Карпачової, Малик викинувся з вікна туалету на третьому поверсі лікарні Семашка, де він перебував після того, як невідомі зробили спробу помістити його в психіатричну лікарню в селі Строгоновка.

Як розповідала Карпачова, там йому кололи невідомі препарати. Після втручання екс-омбудсена Малика з діагнозом невроз направили в лікарню ім. Семашка, де він і перебував останні дні.

\”На нього намагалися повісити чиюсь провину, він не міг впоратися з несправедливістю. Він Малий Маяк витягнув з повного розвалу. А потім почалися переслідування цієї людини. І тривало це всі ці роки, поки він був на посаді\”, – розповіла колишній омбудсмен .

За її словами, суїцид Малик скоїв у стані нервового зриву.

У лікарні Семашка відмовилися коментувати самогубство міського голови Малого Маяка.

При цьому в кримському МВС повідомили, що свідками події були декілька осіб з персоналу лікарні. За словами співробітників лікарні, Малик викинувся з вікна приблизно о 10:45. На даний момент співробітники правоохоронних органів проводять перевірку того, що сталося.

Малик став селищним головою Малого Маяка в 2006 році. У 2012 році проти нього було порушено справу про земельні махінації, яка стосується рішень Маломаяцької селищної ради, підписаних Маликом, про надання згоди на підготовку матеріалів попереднього погодження земельних відводів для житлово-будівельних кооперативів у двох селах.

В кінці серпня 2012 року мер був відсторонений від посади рішенням сесії Маломаяцької сільради у зв\’язку з тим, що йому інкримінувалося перевищення службових повноважень при виділенні землі.

У той же час у жовтні прокуратура завершила слідчі дії у кримінальній справі відносно Малика, у зв\’язку з чим сільрада знову повернула йому посаду. Однак незабаром селищний голова пішов на лікарняний.

У листопаді в кримському штабі Об\’єднаної опозиції заявили, що мера Малого Маяка невідомі викрали з селища і помістили до психлікарні.
УП

peredplata