ОДА відповіла \”Часу\” і за себе, і за прокурора

ОДА відповіла \"Часу\" і за себе, і за прокурора19 жовтня начальниця управління з питань внутрішньої політики та зв\’язків з громадськістю Чернівецької ОДА Ганна Мальона надіслала лист газеті \”Час\”, в котрому просила надати їй завірені копію угоди з Русланом Панчишиним (який брав участь у виборах), копію платіжного доручення його виборчого фонду для оплати послуг видання на розміщення політичної реклами. Ми написали у відповіді, що вона не має права того вимагати, а також надіслали скарги на дії чиновниці прокурору області пану Ковалю, голові ОДА Папієву, в Нацдержагентство з питань держслужби та Держкомтелерадіо. Спершу прокуратура скерувала скаргу до розгляду до ОДА, а та вже і за себе і за прокуратуру, відповіла нам.

Відповіла ОДА листом за підписом першого заступника голови ОДА Георгія Галиця, в підпорядкуванні котрого є Ганна Мальона, на дії котрої ми, власне, і скаржились. Тому результати розгляду скарги не дивують: \”вважаємо, що розглядати направлення цього листа (листа Г.Мальони, – ЧАС) як порушення законодавства чи втручання у діяльність незалежного ЗМІ у період виборчого процесу немає жодних правових підстав\”.

Наразі ми чекаємо відповідей зі столиці і готуємо скаргу до Генеральної прокуратури України на дії начальника управління ОДА Ганни Мальони. Сподіваємось, тоді прокуратура Чернівецької області не перенаправить розгляд скарги в ту інстанцію, на працівника котрої ми, власне, скаржимось.

ОДА відповіла \"Часу\" і за себе, і за прокурора
ОДА відповіла \"Часу\" і за себе, і за прокурора

peredplata