Синоптики прогнозують, що 2013 рік буде спекотним

Синоптики прогнозують, що 2013 рік буде спекотнимМайбутня зима 2012-2013 року обіцяє бути сніжною і триватиме аж до самого травня. Влітку ж спека поб\’є всі рекорди. Також експерти відзначають, що в наступні два роки погода може увійти в свої календарні терміни. Але наслідки спеки відчуватимуться ще довго.
У майбутні 30 років в атмосферу випаровуватиметься велика кількість води з поверхні Світового океану, що провокуватиме інтенсивне переміщення повітряних мас. Це збільшить імовірність частих смерчів і ураганів. Микола Кульбіда, начальник Гідрометцентру України, говорить про складність прогнозування на такий тривалий термін. Але, спираючись на статистику минулих років і загальні метеорологічні тенденції, робить припущення про те, що температура взимку-2013 буде вищою за норму, хоча можливі й періоди різких і значних похолодань, як це було минулих зим — з середини січня і до початку лютого.
За словами Миколи Кульбіди, тенденція до зростання середньої температури на території країни з\’явилася ще на початку 1980-х років і не припинилася досі. Особливо ж яскраво вона проявляється в холодну пору року.

peredplata