Законопроект про податок на валютні операції відкликано

Законопроект про податок на валютні операції відкликано Законопроект про введення 15-відсоткового пенсійного збору з операцій з продажу готівкової валюти відкликаний його автором, опозиційним народним депутатом Андрієм Павловським.
Про це автор законопроекту заявив в інтерв\’ю.

«Вчора ввечері я написав листа Литвину про те, що я відкликаю свій законопроект», – сказав Павловський.

За його словами, ця законодавча ініціатива була подана їм для того, щоб показати всю абсурдність ситуації із введенням пенсійного збору на операції з продажу готівкової валюти фізичними особами. Депутат переконаний, що такий збір має стягуватися за операціями юридичних осіб та банків зокрема, які часто і є найбільшими спекулянтами на валютному ринку. Також Павловський вважає, що для збільшення надходжень необхідно ввести податок на операції з офшорами.

У Верховній Раді зареєстровано два законопроекти, якими пропонується ввести збори до Пенсійного фонду з операцій з продажу готівкової іноземної валюти, як з фізичних, так і юридичних осіб.

Законопроектом № 11470-1, автором якого є народний депутат Андрій Павловський, пропонується ввести 15%-й пенсійний збір з операцій з продажу готівкової валюти.

peredplata