Влада хоче закрити \”Криївку\” і ще ряд ресторанів у Львові

Влада хоче закрити "Криївку" і ще ряд ресторанів у ЛьвовіВлада Львова пред\’явила найбільшій місцевій мережі !Fest цілий ряд звинувачень.
Власників \”Криївки\”, \”Гасової лямпи\” і \”Львівської майстерні шоколаду\” звинувачують в незаконній забудові центру міста, відсутності дозвільної документації, пособництві поширенню наркотиків, а також неповазі до національних героїв, пише \”Комерсант-Україна\”.

Управління охорони культурної спадщини Львівської облдержадміністрації вимагає закрити найбільшу у Львові мережу ресторанів !Fest.

\”Практично вся мережа, а саме ресторани \”Криївка\”, \”Гасова лямпа\”, \”Жидівська кнайпа\”, \”Лівий берег\”, \”Дім легенд\” і \”Львівська копальня кави\”, побудована в охоронній зоні ЮНЕСКО без дозвільної документації\”, – стверджує начальник управління Валерій Потюк.

За його словами, власники !Fest знищують культурну спадщину міста.

4 грудня чиновник передав в прокуратуру Галицького району Львова пакет документів, в якому зафіксовані всі порушення при будівництві ресторанів.

Мережа !Fest об\’єднує 16 авторських ресторанів у Львові, 12 закладів підмережі \”Львівська майстерня шоколаду\”, 4 продовольчих магазини \”Два кроки від хати\”, кейтерингову компанію, сувенірний магазин і продакшен-компанію.

Заснована мережа в 2007 році Юрієм Назаруком, Андрієм Худо і Дмитром Герасимовим.

Також Валерій Потюк звернувся до ГУ МВС у Львівській області зі скаргою, в якій повідомив, що в ресторані \”Лівий берег\”, розташованому в будівлі Львівського національного театру опери та балету, неодноразово фіксувалися факти наркоманії, а в туалетах закладу відвідувачі знаходять використані шприци зі слідами наркотичних препаратів.

Претензії до мережі висунули і у комісії Львівської міськради з видачі дозволів на розміщення літніх майданчиків.

Втім, мер Львова Андрій Садовий не згоден з такою точкою зору.

\”Львів – туристичне місто, і мережа унікальних ресторанів значно збільшує приплив туристів\”, – відзначає він.

Так, за чотири роки існування мережі приплив туристів до Львова збільшився майже втричі, до 1 млн чоловік у 2011 році.

А за словами співвласника !Fest Андрія Худо, кількість відвідувачів мережі у Львові за рік становило близько 10 млн осіб.

\”Я вважаю, що закривати мережу не можна, тим більше \”Криївку\”. Власникам раніше вже висувалися претензії, але вони виправляли порушення – це ж можна зробити і тепер\”, – вважає Садовий.

Власники ж мережі називають претензії управління архітектури необґрунтованими.

peredplata