Буковинська \”Свобода\” не пасе задніх

Буковинська "Свобода" не пасе задніх8 грудня 2012 року у Києві відбувся 26 звітно-виборчий з’їзд ВО «Свобода», участь у якому взяла і буковинська делегація. З‘їзд розглянув звіт Голови ВО «Свобода» Олега Тягнибока та керівних органів партії за 2011–2012 роки. З’їзд переобрав Олега Тягнибока Головою ВО «Свобода». Крім того, за підсумками виборчої кампанії було відзначено найактивніших свободівців.

Окрім делегатів-свободівців, до роботи З’їзду долучилися голова Ради Об\’єднаної опозиції ВО \”Батьківщина\” Арсеній Яценюк, голова Організації Українських Націоналістів Богдан Червак, історик, президент Історичного клубу \”Холодний Яр\” Роман Коваль, доктор юридичних наук, професор Києво-Могилянської академії Володимир Василенко, заступник голови Української Всесвітньої координаційної ради Євген Гірник, адмірал Ігор Тенюх, очільник ОУН (революційної) Стефан Романів, які привітали свободівців з перемогою на виборах до Верховної Ради.

Речники-свободівці у своїх виступах неодноразово наголошували, що перемога «Свободи» є доленосною не лише для партії, але й для України. Вперше в українському Парламенті представлена фракція націоналістів, завдяки перемозі на виборах, подолано стереотипи щодо непрохідності «Свободи» чи неможливості об’єднання національно-демократичних сил.

Як зазначив у своєму виступі Олег Тягнибок, від нас очікують не просто результату, а конкретних дій. Ця відповідальність лягла на плечі кожного свободівця. «Ніхто тепер не скаже, що «Свобода» – галицька партія. Результат, який здобула «Свобода» на Донбасі – не відповідає дійсності. Але навіть той результат є таким, як 2007 року в Галичині. 4-5 років знадобилося \”Свободі\”, аби результат в осерді \”Свободи\” перенести в найтяжчий регіон. За нашими підрахунками, ми мали сформувати третю за чисельністю фракцію – з 44 депутатів. Але вибори – це і здатність зберегти результати виборів. Нагадаю вам, що «Свобода» – це єдина сила, яка мала результат ЦВК значно менший від даних екзит-полів. Але попри все фракція українських націоналістів є не просто в парламенті, а є більшою за фракцію комуністів», – наголосив Голова ВО «Свобода».

Олег Тягнибок відзначив найпродуктивніші організації за результатами виборів. Серед них – Львівська, яка виборола 38,02% голосів, Івано-Франківська із результатом 33,79%, Тернопільська – 31,22%, Волинь – 17,5%, Київ – 17,32%, Рівненська – 16,63%, Хмельницька – 11,79%, Київська – 10,84%, Черкаська– 9,48%, Чернівецька– 8,71%, Вінницька – 8,40%, Житомирська – 7,47%. Гідні результати показали Закарпаття, Сумщина, Кіровоградщина. 18 областей здобули результат вищий за 5%. А ще чимало подолали 3-відсотковий бар\’єр і на місцевих виборах мають усі шанси здобути представництво у владі.

Окрім того, делегати з’їзду внесли низку змін до статуту ВО «Свобода», ввели положення про призначення уповноважених зі складу народних депутатів, які призначаються для всіх областей України. Відповідні народні депутати від ВО «Свобода» надаватимуть підтримку у роботі обласних організацій «Свободи». Для Чернівецької обласної організації уповноваженим визначено народного депутата України Руслана Зелика.

Громадська приймальня депутата та приміщення Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» знаходиться у місті Чернівці за адресою вул. Худякова, 3. Також діє громадська приймальня Чернівецької міської організації ВО «Свобода» на вул. Шевченка, 7.

peredplata