Арсеній Яценюк про скасування візиту президента в Москву: «Ми купимо йому квитки до Брюсселя»

Арсеній Яценюк про скасування візиту президента в Москву: «Ми купимо йому квитки до Брюсселя»«Я хотів би привітати український народ і опозицію з тим, що візит президента Януковича до Російської Федерації скасовано. Опозиція купує квитки для президента Януковича в Брюссель, нам саме туди необхідно», – заявив у вівторок, 18 грудня, із парламентської трибуни голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, коментуючи інформацію про відміну візиту президента до Росії.

Перед цим, виступаючи з парламентської трибуни, Арсеній Яценюк наголосив, в що тому випадку, якщо президент підпише будь-який акт про вступ України до Митного союзу, опозиція вимагатиме позачергового засідання Верховної Ради «з порядком денним про відповідальність президента України за порушення ст 11 закону України про основи внутрішньої і зовнішньої політики».

«Не президенту Януковичу вирішувати, куди рухатись Україні. Україна визначила, що наше майбутнє в ЄС. Це майбутнє наших дітей, нашої країни. Це майбутнє кожної людини в країні», – наголосив він.

Арсеній Яценюк нагадав, що сьогодні виповнюється 500 днів з моменту ув\’язнення Юлії Тимошенко: «Знаково, що саме сьогодні президент Янукович відбув до Москви для того, щоб підписати угоду про ув\’язнення України. Україна буде вільною, незалежною демократичною країною. Ми звільнимо і Україну, і Тимошенко. Це завдання опозиції».

На його переконання, Митний союз – це не економічне утворення, а суто політичний союз, «в якому немає місця для України і українців, в якому немає місця українській незалежності, українському підприємництву, мові, духовності і культурі, в якому немає місця нашій країні». «І тому ми туди йти не будемо. Якщо Янукович хоче бути в Митному союзі – будь-ласка, ми організуємо російську прописку. Але російської прописки в Україні не буде. Ми незалежна держава і будемо відстоювати свою незалежність», – підкреслив голова фракції «Батьківщина».

«Ми вважаємо, що в найкоротші терміни України повинна підписати угоду про створення Зони вільної торгівлі та політичну асоціацію з нашими європейськими партнерами. Нам потрібні не ціни на газ. Нам потрібні цінності. Цінності в повазі до людини, права, цінності у праві народу України вибирати і змінювати владу, у високих стандартах освіти і науки, якості медицині, тривалості життя, повазі один до одного», – наголосив він.

«Ми не хочемо Радянський союз – ми вже там були. І тому ми повинні будувати свою країну разом із нашими європейськими партнерами. Це завдання 45 млн українців. Це сподівання українців на краще майбутнє. Ми знаємо, де є це краще майбутнє. Це краще майбутнє в ЄС, і воно передбачено національними документами України. Наш рух до ЄС нікому не вдасться зупинити», – підкреслив Арсеній Яценюк.

peredplata