Чернівецькі пластуни розповсюджували Вифлиємський Вогонь Миру на Буковині

Чернівецькі пластуни розповсюджували Вифлиємський Вогонь Миру на БуковиніУ неділю, 23 грудня, вранці пластуни Станиці Чернівці передали Вифлеємський Вогонь Миру громадам різних конфесій – греко-католицькій (церква Успіння Пресвятої Богородиці), Української Православної Церкви Київського патріархату (церква Святої Параскеви Сербської), римо-католицькій (Костел Воздвиження Святого Хреста), та вірянам Вірменської Апостольської Церкви. Опісля богослужінь найменші пластуни-новаки понесли світло миру і добра до дитячих лікарень та притулку для дітей.

А напередодні, 21 грудня, чернівецькі пластуни передали Вогонь депутатам Чернівецької обласної ради перед початком сесійного засідання.
Нагадаємо, щороку представники австрійської телерадіокомпанії ORF та австрійські скаути беруть вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Цього року Вифлеємський вогонь миру був запалений, незважаючи на складну ситуацію на Близькому Сході. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.
По Україні Вифлеємський вогонь поширюють члени Пласту – Національної скаутської організації України. Ідея Вогню і його проста символіка сприйнялися українською громадою і впродовж останніх років для багатьох людей Вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового. Тому Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану – до 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати вогонь на кожну Святу вечерю.
Акцію передачі священного сяйва благословили Українська греко-католицька церква, Українська православна церква Київського Патріархату, Українська автокефальна православна церква та Римо-католицька церква в Україні.

Прес-служба Станиці Чернівці Пласт-НСОУ

peredplata