За даними екзит-полу Андрій БІЛОГОРКА переміг на виборах до Чернівецької облради по округу №50

За даними екзит-полу Андрій БІЛОГОРКА переміг   на виборах до Чернівецької облради по округу №5003 лютого 2013 року, у день проміжних виборів до Чернівецької обласної ради по виборчому округу №50 (Шевченківський район, м. Чернівці) громадська ініціатива чернівчан «РІДНЕ МІСТО» провела екзит-пол 2013 – соціологічне опитування виборців на виході з виборчих дільниць.

Екзит-пол проводився на всіх 22 дільницях виборчого округу №50 (крім спеціальних дільниць). Крок опитування становив кожен п’ятий виборець. Загальна кількість респондентів склала понад 2500 виборців.

Результати екзит-полу 2013 станом на 22:00 (час закриття дільниць) щодо результатів голосування на проміжних виборах до Чернівецької обласної ради 03 лютого 2013 року по округу №50 такі:

1. БІЛОГОРКА Андрій («Рідне місто») – 42,24%
2. БОЙЧУК Тарас («Партія Регіонів») – 25,83%
3. ФІЛІПЧУК Марія («Фронт Змін») – 24,57%
4. МАЛЯРЧУК Микола («Громадянська позиція») – 1,83%
5. БОРДІЯН Іван («Комуністична партія») – 1,75%
6. ДОВГАНИЧ Віктор («ПОРА») – 0,85%
7. ТЕЛЬПОВ Віталій (Радикальна партія Олега Ляшка) – 0,73%
НЕ підтримую жодного кандидата – 2,19%

Загальна явка на виборчих дільницях склала 28,2%.

Довідково:

Екзит-пол (від англ. exit poll) – це післявиборче опитування виборців у день голосування з метою прогнозування його результатів до часу оголошення офіційних даних виборчими комісіями. Виборців опитують на умовах нерозголошення. Виходячи з припущення, що більшість відповідає правдиво, дані таких опитувань використовують для порівняння з офіційно оприлюдненими результатами голосування. У день виборів дані опитування широко висвітлюються на телебаченні та у пресі.

P.S.Напевне це спроба легалізувати можливі фальсифікації. Про це заявив співкоординатор руху “Чесно” в Чернівецькій області Вадим МІСЬКИЙ на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

В його повідомленні значиться:

Шановні Чернівецькі активісти! Рекомендую звернути увагу на підрахунок голосів в Чернівецькій ТВК!! В ЗМІ поширюється інформація про перемогу кандидата Білогорки, за даними екзит-полу, без зазначення компанії що провела цей екзит-пол. Зважаючи на походження партії, є підстави вважати цю інформацію спробою легітимізувати можливі фальсифікації. Хтось зараз присутній в ТВ?

Дане повідомлення стало реакцією на поширенні в ЗМІ інформації про результати екзит-полу, згідно з якою Андрій БІЛОГОРКА, кандидат від партії “Рідне місто” набрав 42,24% на довиборах до Чернівецької обласної ради

peredplata