Огляд оглядів провідних експертів щодо вимушеного виходу російських військ з Херсону…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Подивився і послухав огляди, коментарі відомих експертів на тему вимушеного виходу російських військ з Херсону і був дуже розчарований їх професійним рівнем. В першу чергу плутанина в статистиці, цифрах і календарних числах. Олег Жданов заявив, що протягом двох останніх днів з Херсона вийшло 40 000 (сорок тисяч!!!) російських військових і сотні одиниць техніки. Я був приголомшений від почутого. І це говорить полковник у відставці! По-перше, такої концентрації окупантів у Херсоні не могло бути в принципі. Друге – вийти такій величезній кількості військових і їх техніки протягом двох днів – це фізично нереально. Тим паче, що шляхи для масової переправи через Дніпро були усі пошкоджені. Ці цифри також повторили на телеканалі FREEДОМ.
Андрій Піонтковський назвав цифру російських солдатів у 30 000. І які також вийшли з Херсона протягом кількох останніх днів. Заява Андрія Піонтковського також є з розряду фантастики. Андрій Ілларіонов збив цифру до 25-20 тисяч військових, скільки днів забрав їх вихід з міста, Ілларіонов не став уточнювати.
Я ж володію цифрою у 15 тисяч російських військових окупантів, які розпочали вихід з Херсону малими групами протягом кількох останніх тижнів, а не двох останніх днів після доповіді генерала Сєргея Суровікіна міноборони Росії Сєргею Шойгу. Вихід військових розпочався разом із виведенням на лівий берег Дніпра Херсонської окупаційної міської адміністрації і членів їх сімей кілька тижнів тому.
Після почутих коментарів “метрів” військової і політичної аналіти відпало бажання вникати у подальші їх роздуми. Коментатори відмовились від елементарної арифметичної логіки.
Задачка для шолярів. 24 лютого у масштабному вторгненні взяло участь 200 000 російських окупантів, які йшли дуже широким фронтом з півночі до півдня України. З них уже загинуло понад 80 000. Поранені, згідно з формальною логікою і воєнною практикою складають понад сотню тисяч російських солдатів і участі в бойових діях не беруть. Сюди додаємо кілька тисяч російських військовополонених. Виникає питання, як і чому чверть з числа усіх російських окупантів опинилась у Херсоні? А крім того, російські військові підрозділи воюють на Луганському, Донецькому, Запоріжському напрямках. то скільки всього окупантів воює зараз проти України?
Тому, шановні колеги, давайте без зайвих фантазій. Ви ж не арестовичі з фейгіними.

peredplata