На Закарпатті чиновникам і правоохоронцям палять машини

На Закарпатті чиновникам і правоохоронцям палять машиниТільки за минулий рік в області спалили близько 20 автомобілів високопоставлених осіб. Нахабство і безкарність злочинців вражають, а міліція безсила перед паліями.

Підпали автомобілів поступово перетворюються на найпоширеніший спосіб неформального з\’ясування стосунків у Закарпатті. Спалюють машини підприємців, чиновників, журналістів і навіть правоохоронців, причому з вищої керівної ланки. У більшості випадків міліція безсила перед паліями, пише Дзеркало тижня.

Виданню вдалося отримати статистику підпалів за останні три роки. Цифри надані обласним управлінням МНС станом на листопад 2012 року. Так, якщо в 2010 р. на Закарпатті було спалено всього 6 машин, то в 2011-му – 12, а в листопаді 2012-го – 15. Після цього було ще як мінімум три умисні підпали (про них повідомляли ЗМІ), отже, до кінця минулого року в області спалено близько 20 автомобілів. Більшість з них – в Ужгороді і Мукачевому.

Правоохоронці неодноразово заявляли про необхідність боротьби з паліями, проте вжиті заходи поки не дали результатів. Наприкінці січня прокурор Закарпатської області Анатолій Петруня заявив на координаційній нараді: \”Підпали автомобілів правоохоронців, побиття суддів, адвокатів, напади на депутатів – це виклик всій правоохоронній системі краю. І ми дамо гідну відповідь цьому\”.

Джерело

peredplata