Вибори мера у Чернівцях можливі 2 червня

Вибори мера у Чернівцях можливі 2 червня  Про це наввипередки повідомляли чернівчан народні депутати від опозиції.
Зокрема, першим про можливі вибори заявило ВО «Свобода» своїм прес-релізом ще 8 лютого. У ВР зареєстрований проект постанови про призначення виборів мера Чернівців на 2 червня. Одним із ініціаторів був уповноважений по Чернівецькій області Руслан Зелик.

Через три дні, 11 лютого, народні депутати від ВО «Батьківщина» Максим Бурбак та Микола Федорук зібрали прес-конференцію, на якій повідомили цю радісну новину. Федорук принагідно сказав, що вже почав виконувати свої передвиборчі обіцянки.

Вони так захопилися рекламуванням проекту постанови, що й призабули, що це – тільки проект. ВР може його не проголосувати. А якщо й проголосує, то опозиція може вибори програти. Бо в останні тижні вона захопилася тільки власними піаром, а не чином.

Вона спочиває на лаврах, яким встелив опозиції ложе народ. Довибори у Чернівцях і у Кіцманському районі підтвердили, що на вчорашніх заслугах і на авторитеті Юлії Тимошенко вона вже нікуди не в’їде. І якщо не буде зроблено вірних висновків з довиборів, то опозиція програватиме й надалі.
Максим Бурбак запевнив, що висновки зроблено. Але про них не буде говорити широкому загалові. Далі роз’яснив, що влада у Чернівцях використовує технологію «третьої сили». Партія регіонів не має довіри виборців, тож тут створено партію «Рідне місто», яку ховають за брендом громадської ініціативи. І всі тушки з міськради скоро на вибори підуть під «Рідним містом». Таким чином знову обманюватимуть виборців. Та ж партія регіонів з тушками йтиме на вибори як «Рідне місто».

Чернівецька влада теперішня почала збиткуватися над народними депутатами. Вона не дає їм приміщення під приймальні. Пропонує на околицях Садгори чи у підвалах. І, як пік цинізму, – у туалетах. Народні депутати поскаржилися Генпрокурору та голові ВР.
Насамкінець Микола Федорук пожартував з приводу своєї потенційної участі у мерських виборах 2 червня. «Якщо я заявлю, що йду на вибори, то Верховна Рада їх точно не призначить», — сказав колишній мер нашого міста.
Петро КОБЕВКО
Фото Buknews

peredplata