У \”Регіонах\” уже готують дострокові вибори за \”мажоритаркою\”

У "Регіонах" уже готують дострокові вибори за "мажоритаркою"У Партії регіонів почали підготовку до позачергових парламентських виборів і планують провести їх на мажоритарній основі.

Як заявили газеті \”Комерсант-Україна\” одразу декілька джерел як у законодавчій, так і у виконавчій владі, у керівництві ПР втратили надію на позитивний результат переговорів із опозицією щодо розблокування Верховної Ради.

\”Це питання узгоджене. Якщо опозиція продовжить блокувати трибуну, президент розпустить Верховну Раду. Позачергові вибори будуть цілковито проходити за мажоритарною системою\”, – повідомив співрозмовник видання у Партії регіонів.

У ПР стверджують, що законопроект про введення мажоритарної виборчої системи вже готовий, а обговорення його змісту відбулося минулої середи у штабі партії.

\”Усі документи на Липській, підготовку законопроекту курує Олександр Єфремов\”, – заявило джерело газети.

\”Попри блокування опозиції, у виграші однаково будемо ми. Якщо парламент розблокують, ми будемо ухвалювати потрібні нам закони, не розблокують – у президента з’являться підстави для оголошення дострокових виборів, на яких ми, з урахуванням стовідсоткової мажоритарки, точно отримаємо більшість голосів\”, – упевнений \”регіонал\”.

Джерела в Партії регіонів стверджують, що якщо Верховна Рада не розпочне роботу через 30 днів, президент скористається правом розпустити парламент.

Віктору Януковичу нібито надали дані, згідно з якими перемога \”регіоналів\” неминуча, і проведення виборів за мажоритарною системою дозволить представникам ПР отримати більшість у Верховній Раді.

\”Якщо вийде так, що ще тиждень-другий парламент не буде працювати, доведеться виходити на дострокові вибори, хоча ми цього не хочемо\”, – заявив перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

\”При цьому необхідно повністю зачистити політичний ландшафт і ввести мажоритарну виборчу систему, бо за нинішньої системи конфігурація в Раді не зміниться\”, – заявив він.

Чечетов упевнений, що у випадку проведення виборів на мажоритарній основі \”Партія регіонів отримає не 208, а 300 депутатів\”.

\”Зміни до закону про вибори внести нескладно, це можна зробити одразу по тому, як буде ухвалене рішення про перевибори\”, – зазначив він.

\”Свободівець\” Руслан Кошулинський вважає заяви про можливий розпуск парламенту блефом і \”мильною бульбашкою\”. У \”Батьківщині\” й УДАРі заявили, що готові до перевиборів і упевнені у своїй перемозі.

Враховуючи, що трибуна парламенту була заблокована 5 лютого, крайній термін, коли Верховна Рада повинна почати роботу, минає 6 березня.

peredplata