У Хотині для Тараса Шевченка місце знайшлося лише у психінтернаті

У Хотині для Тараса Шевченка місце знайшлося лише у психінтернатіДепутати Хотинської міської ради вирішили своєрідно відзначити Шевченківські дні. Під час 17-ї сесії 6-го скликання, серед іншого, міськрада прийняла рішення встановити пам’ятник Тарасові Шевченко, який минулого року передано місцевій громаді, в… Хотинському психоневрологічному будинку-інтернаті. Своє рішення депутати мотивують тим, що через невеликі розміри пам’ятника його недоцільно розташовувати на вулицях міста, бо він дисонуватиме з більшими за розміром пам’ятниками Хотина.

Про це 24 лютого повідомили мешканці міста депутата обласної ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Віталія Мельничука під час робочої поїздки до Хотина.

«З яких причин пам’ятник духовному провіднику української нації вирішили поставити в психо-неврологічному диспансері, а не в одній з шкіл чи інших учбових закладів міста Хотина, питання до міської ради. Стосовно цього я готую запит до депутатського корпусу Хотинської міської ради», – зазначив Віталій Мельничук.

Дивним рішенням Хотинської міської ради подивований і народний депутат України від ВО «Свобода», уповноважений по Чернівецькій області Руслан Зелик: «Схильний вважати такий вчинок хотинських депутатів наругою над пам’яттю Шевченка. На моє переконання, місто Хотин заслуговує не лише на пам’ятник Шевченкові, а й на мудріших депутатів».

Свободівці зазначають, що у разі, якщо міська рада наполягатиме на розміщенні пам’ятника саме у приміщені психоневрологічного будинку-інтернату, це викличе протести з боку обуреної місцевої громади, повідомляє прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» .

peredplata