Опозиція розпочинає всеукраїнську акцію «Вставай, Україно!»

Опозиція розпочинає всеукраїнську акцію «Вставай, Україно!»14 березня розпочнеться акція «Вставай, Україно!». Протягом двох місяців марші й мітинги в рамках акції пройдуть у всіх обласних центрах, а завершиться вона всеукраїнським маршем у Києві.

Про це під час прес-конференції у вівторок, 12 березня, повідомив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк нагадав, що 9 березня біля пам’ятника Шевченкові опозиція оголосила про початок позапарламентської боротьби. «Із цього тижня ми розпочинаємо всеукраїнську акцію «Вставай, Україно!», – повідомив він.

За його словами, це акція «боротьби за економічні і політичні права»: «Це акція є не що інше, як демонстрація прагнення країни до змін. У кожному обласному центрі ми проведемо марші, великі мітинги, зібрання».

Арсеній Яценюк повідомив, що акція «Вставай, Україно!» розпочнеться в четвер, 14 березня, у Вінниці. Акція запланована протягом двох місяців, а її завершенням буде всеукраїнський марш у Києві в День Європи – 18 травня.

«Ми хочемо, щоб люди висловили свою позицію, що вони хочуть змін в цій країні, що вони не хочуть цього президента. що в нас є наш соціально-економічний пакет, який повинен бути негайно виконаний», – підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що політична мета цієї акції – відставка президента Януковича. «Ми чудово усвідомлюємо, що з цим президентом і з цим режимом в країні не буде жодних змін. Влада повинна боятися людей, і ми хочемо довести, що люди будуть захищати свої права, свою країну і своє майбутнє».

Він також підкреслив, що одне з завдань акції – «це остаточна втрата президентом Януковичем так званої підтримки в стінах Верховної Ради»: «Сьогодні у Верховній Раді у Януковича немає більшості. Вважаю, якщо буде піднятий протестний марш проти цього президента, то в тому числі й низка депутатів-мажоритарників, які ще сьогодні через страх натискають кнопки за закони Януковича, у найближчому майбутньому відійдуть від його підтримки. Втрата Януковичем підтримки у Верховній Раді означає втрату його політичної ваги і один із перших і дуже суттєвих кроків для його відставки».

«Наше завдання сьогодні як опозиції – боротись не тільки в стінах українського парламенту, але і поза межами парламенту, тому що політична сила має силу тільки тоді, коли вона підтримується народом України», – наголосив Арсеній Яценюк.

Він також підкреслив, що «Вставай, Україно!» – це виключно мирна акція.

«Політична зима Януковича завершилася. Тепер починається опозиційна весна», – додав Арсеній Яценюк.

Про це повідомляється на сайті ВО \”Батьківщина\”.

peredplata