Папієв визнаний журналом \”Коментарі\” одним з кращих губернаторів

Папієв визнаний журналом "Коментарі" одним з кращих губернаторівТретій рік поспіль «Коментарі» складають для своїх читачів рейтинг керівників регіонів України. Лідерами минулого року згідно з сумарними результатами за двадцятьма критеріями стали керівники Волинської, Чернівецької та Тернопільської областей – Борис Клімчук, Михайло Папієв та Валентин Хоптян. А найгірші показники виявилися у губернаторів Луганської, Черкаської та Донецької областей – Володимира Пристюка, Сергія Тулуба і Андрія Шишацького. Місця регіонів за кожним із критеріїв підраховані «Коментарями» на основі офіційної інформації Держстату України та його територіальних підрозділів.

Як повідомляє прес-служба ОДА, місця регіонів за кожним із критеріїв підраховані виданням «Коментарі» на основі офіційної інформації Державного комітету статистики України та його територіальних підрозділів. Цьогоріч Чернівецька область сумарно була оцінена на 65 балів у порівняльній картині розвитку регіонів.

Так, на Буковині зафіксований рекордно низький рівень середньомісячної заборгованості з виплати заробітної плати – 1,28 грн. на одного штатного працівника, У той час, коли загальноукраїнський показник складає 92,98 грн. Також Чернівецька область, згідно з рейтингом, посідає лідируючі позиції щодо динаміки реальних зарплат, споживчих цін і об’ємів виконаних будівельних робіт. У регіоні фіксується низька заборгованість місцевих бюджетів та жителів краю за послуги житлово-комунального господарства і найменший рівень забрудненості навколишнього середовища.

«Окрім цього, традиційно наша область займає хороші місця у критеріях, які відображають демографічну ситуацію та будівництво нового житла, – прокоментував рейтинг голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв. – Загалом такі незалежні оцінювання дають змогу пильніше придивитись до своєї роботи, побачити над вирішенням яких питань варто краще попрацювати та окреслити подальші стратегічні кроки економічного та соціального розвитку Буковини».

Видання «Коментарі» три роки поспіль складає рейтинги керівників регіонів. За цей час сумарно Чернівецька область набрала 83 бали і посіла п’яте місце серед інших областей України.

peredplata