Деескалація напруженості навколо України

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Брюссель, Рада міністрів ЄС: польський міністр закордонних справ Збігнєв Рау вважає що Росію слід вгамовувати методами військового стримування
Про це глава дипломатичного відомства Польщі Збігнєв Рау заявив журналістам у ході засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС, яка сьогодні відбулась у Брюсселі. (У понеділок у Брюсселі міністр Рау взяв участь у зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС).
Міністр закордонних справ Збігнєв Рау заявив у понеділок, що метою Європейського Союзу та всієї трансатлантичної спільноти є “деескалація напруженості навколо України”. За його словами, цієї деескалації необхідно досягти за допомогою віськового стримування.
– Щодо польської позиції, то я вказав, що мета Європейського Союзу, навіть усієї трансатлантичної спільноти – деескалація напруженості навколо України, але цієї деескалації потрібно досягати за допомогою потужного воєнного стримування. Коли цієї симетрії не існує, може бути стимул для подальших дій Росії, які, на нашу думку, спрямовані на погіршення безпеки на східному фланзі як ЄС, так і НАТО, сказав він в інтерв’ю журналістам.
Нагадаю! Післязавтра, у четвер, 16 грудня у брюсселі розпочнеться саміт глав держав та урядів країн Європейського Союзу. Одним із головних питань на порядок денний винесене зокрема питання ескалації напруженості навколо України з боку Росії.
На зображенні може бути: 1 особа
 
 
 
 
 

peredplata