Депутати Чернівецької райради закликали облраду розглянути питання щодо недовіри Осачуку

 
Група депутатів Чернівецької районної ради виступила на сесії обласної ради з вимогою внести до порядку денного питання щодо висловлення недовіри голові ОДА Сергію Осачуку.

Як повідомляє molbuk.ua, у своєму виступі голова райради Руслан Домніцак сказав, що керівництво обласної держадміністрації не чує представників райради.

 

“Не чують дуже давно. Ті, хто казав, що Чернівецька районна рада – дворовий комітет, саме представники президента, які зобов’язані захищати Конституцію. Вони сьогодні потурають Конституції і законам України. Ми дуже добре знаємо, чиї це люди і кому вони служили. На відміну від них, дехто служив і продовжує служити українському народу”, – сказав Домніцак.

Він зауважив, що кілька місяців тому районна рада звернулась до обласної з проханням ухвалити рішення про висловлення недовіри Осачуку.

“Але, на жаль, воно до цього часу не розглянуте”, – сказав голова райради, додавши, що деякі особи зацікавлені у тому, щоб це питання не розглядалося.

Домніцак додав, що вимога закону має бути дотримана і запропонував обласній раді винести на розгляд сесії питання щодо оголошення недовіри Осачуку.

Голова ОДА Сергій Осачук спокійно відреагував на цю заяву Домніцака, ніяк її не прокоментувавши. Після того, як депутати райради покинули трибуну, він перейшов до нагородження лауреата літературної премії імені Пауля Целана Мирослава Лазарука.

Що відомо про висловлення недовіри голові ОДА

Чернівецька районна рада 17 вересня 34-ма голосами депутатів ухвалила рішення про висловлення недовіри голові Чернівецької обласної державної адміністрації Сергію Осачуку.

 

Внесення до порядку денного питання щодо висловлення недовіри голові ОДА Сергію Осачуку відхилили на комісії.

Про це на сесії облради повідомила представниця постійної комісії з питань місцевого самоврядування, регламенту депутатської діяльності та етики Світлана Фочук, пише molbuk.ua

Вона зазначила, що комісія не має повноважень розглядати такі питання.

“Ми провели засідання постійної комісії. Але не можемо перевищувати свої повноваження, тому що ми керуємося законом про місцеве самоврядування стаття – 72, і Конституцією України (стаття 180), яка говорить про те, що відповідна рада може висловлювати недовіру голові відповідної ради. Тому ми не розглядали це питання”, – зазначила Світлана Фочук.

Нагадаємо, сьогодні під час сесії облради група депутатів Чернівецької районної ради виступила на сесії обласної ради з вимогою внести до порядку денного питання щодо висловлення недовіри голові ОДА Сергію Осачуку.

peredplata