Як Україна “підтримує” казахських опозиціонерів.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Прибічники казахського опозиціонера Мухтара Аблязова в Києві заявили, що зазнали погроз з боку людей, які представилися співробітниками Служби безпеки України. Зокрема, один із опозиціонерів, Заманбек Тлеулієв, заявив, що був жорстоко побитий.
Паралельно прийшли додому із обшуком до інших координаторів Штабу ДВК у Києві, зокрема до Елдосa Насіпбековa. Один із співробітників СБУ, який прийшов до Елдоса, показав посвідчення на ім’я підполковника Капітанюк Олександр Михайлович.
Відео, на якому Заманбек Тлеулієв розповідає про напад, оприлюднила у фейсбуці президентка фундації “Відкритий діалог” Людмила Козловська.
За словами опозиціонера, йому та його прибічникам погрожували депортацією до Казахстану, вимагаючи припинити політичну діяльність із території України. Він стверджує, що сподівається отримати в Україні притулок, а на батьківщині йому загрожують тортури.
У Службі безпеки України підтвердили журналістам з “Радіо Свобода”, що її співробітники з огляду на ситуацію в Казахстані проводять “спілкування” з окремими громадянами Казахстану, серед яких був і Заманбек Тлеулієв. При цьому в СБУ стверджують, що співробітники служби поводилися ввічливо та коректно і нікого не затримували. У відомства також є питання щодо законності перебування деяких казахстанців у країні.
Мухтар Аблязов, який живе у Франції і підтримує нинішні протести в Казахстані, раніше публікував контакти Тлеулієва як голови штабу руху “Демократичний вибір Казахстану”. Однак у СБУ немає жодних підтверджень того, що цей штаб має стосунок до організації протестів у Казахстані.
На зображенні може бути: 2 людини
 
 
 
 
 

peredplata