Москаль вимагає пояснень, якому з підрозділів УМВС у Чернівецькій області належать автомобілі, що стежили за Яценюком

Народний депутат України Геннадій Москаль офіційно звернувся до міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та генпрокурора Віктора Пшонки з проханням повідомити, якому з підрозділів УМВС у Чернівецькій області належать два автомобілі, які, почергово міняючи один одного, здійснювали зовнішнє спостереження за Арсенієм Яценюком.

\”Разом із тим, прошу роз’яснити, чи стоять ці автомобілі на балансі автогосподарства УМВС у Чернівецькій області, які посади й звання мають три працівники, яких УМВС ідентифікує, як своїх співробітників, у рамках якої оперативно-розшукової справи проводився оперативний захід “зовнішнє спостереження”, коли і на кого ця справа була заведена, її номер, хто ініціатор зовнішнього спостереження, а також хто затверджував завдання на його проведення. Всі ці дані мають бути в МВС згідно законів «Про оперативно-розшукову діяльність» та «Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю».
За інформацією, яку мені повідомили свідомі працівники МВС, ніякого завдання на проведення 30 березня зовнішнього спостереження не було, а міліція стежила виключно за Арсенієм Яценюком.

Прізвища цих людей мені вже відомі.

Я прошу Генпрокуратуру перевірити роботу підрозділів, що займаються оперативно-розшуковою діяльністю, зокрема зовнішнім спостереженням, оскільки, за наявною в мене інформацією, це далеко не єдиний випадок незаконного використання спецпідрозділів у стеженні та проведенні інших оперативних заходів відносно опозиційних політиків. Наперед попереджаю, що підписання різних документів заднім числом буде розцінюватися як службовий злочин. Якщо ж викладені в моєму зверненні законні прохання залишаться без відповіді, або на них прийдуть відписки, залишаю за собою право, передбачене законом «Про статус народного депутата», оприлюднити всю наявну інформацію в ЗМІ\”, – пише Геннадій Москаль на сторінці в Фейсбуці.

peredplata