Яценюк застерігає ПР і Януковича від «конституційного перевороту»

Яценюк застерігає ПР і Януковича від «конституційного перевороту»Лідер фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк заявляє, що будь-яке рішення, прийняте народними депутатами поза межами сесійної зали парламенту, “є конституційним переворотом”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в інтерв’ю журналістам.

“Будь-яке рішення, яке буде прийнято поза межами парламенту, і, не дай бог, освячене Януковичем, є спробою конституційного перевороту, є прямою підставою для імпічмента Президента України”, – наголосив А.Яценюк.

За його словами, у даний час провладна парламентська більшість “перебігла на Банкову”.

Він нагадав, що, “відповідно до рішення Конституційного Суду України і Конституції України, засідання Верховної Ради можуть відбуватися виключно в парламентській залі”.

За словами А.Яценюка, провладні фракції “можуть навіть переїхати в Межигір’я, і всі там зібратися – 10-15 чоловік і за щось голосувати, і там зразу будуть підписуватися якісь незрозумілі рішення”, але такі рішення будуть неправомірними.

На переконання лідера фракції «Батьківщина» ця акція провладних фракцій є проявом «безсилля і слабкості».

На запитання журналістів, що на зборах більшість може прийняти рішення про саморозпуск парламенту, А.Яценюк відповів: “Це те саме, що вони приймають рішення у себе на кухні чи в Межигір’ї. Бо будь-які рішення, прийняті не в сесійній залі і не у конституційний спосіб, є пустим звуком”. Він підкреслив, що Конституцією України не передбачена можливість ухвалення депутатами рішення про саморозпуск ВР.

Як повідомляв УНІАН, депутати від парламентської більшості проводять збори у залі засідань в будівлі на Банковій, де розташовано комітети Верховної Ради.

Опозиція відкрила збори у Верховній Раді

У сесійній залі ВР розпочалися збори опозиції та ряду позафракційних депутатів.

Опозиція засідає під куполом

Як передає кореспондент УНІАН, у сесійній залі присутні члени фракцій «Батьківщина», «УДАР» та «Свобода».

Також у залі присутні ряд позафракційних депутатів, зокрема, Петро Порошенко, Віктор Балога, Олесь Доній, Сергій Міщенко, Віктор Тимошенко, Юрій Дерев’янко.

Джерело

peredplata