Євген Мураєв майбутній гауляйтер окупованої України?.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Учора в кількох британських виданнях зустрічалось прізвище Мураєва у якості майбутньо ставленика Росії в майбутній окупованій Україні. Мовляв, це дані Британської і Американської розвідок. І, до речі, Євген Мураєв днями опинився в “чорному” санкційному списку США поряд з Віктором Медведчуком. Але учора чомусь особливої уваги вим повідомленням не надав. І ось сьогодні був реально в ступорі, коли на офіційному сайті МЗС Великобтитанії (https://www.gov.uk/…/kremlin-plan-to-install-pro…) прочитав таке:
“У нас є інформація, яка вказує на те, що російський уряд сподівається поставити в Києві проросійського лідера, оскільки він розглядає можливість вторгнення й окупації України. В якості потенційного кандидата розглядається колишній народний депутат України Євген Мураєв”, – зазначено в прес-релізі.
Крім цього в МЗС Британії вказали, що у них є інформація про колишніх українських політиків, які підтримують зв’язок зі спецслужбами РФ. У їх числі опинилися виконуючий обов’язки прем’єр-міністра у 2014 році Сергій Арбузов, керівник апарату колишнього президента України Януковича Андрій Клюєв, колишній заступник голови Ради національної безпеки й оборони України Володимир Сівкович, та прем’єр-міністр часів Януковича Микола Азаров.
“У деяких з них є контакти з російськими розвідниками, які зараз беруть участь у плануванні нападу на Україну”, – додали в британському МЗС.
Цитую оригінал:We have information that the Russian intelligence services maintain links with numerous former Ukrainian politicians including:
*Serhiy Arbuzov, First Deputy Prime Minister of Ukraine from 2012-2014, and acting Prime Minister in 2014
*Andriy Kluyev, First Deputy Prime Minister from 2010-2012 and Chief of Staff to former Ukrainian President Yanukovich
*Vladimir Sivkovich, former Deputy Head of the Ukrainian National Security and Defence Council (RNBO)
*Mykola Azarov, Prime Minister of Ukraine from 2010-2014
Ці дані також прокоментувала глава МЗС Британії Елізабет Трасс. Вона вказала, що ця інформація проливає світло на масштаби діяльності РФ, яка прагне підірвати ситуацію в Україні.
“Росія повинна знизити ескалацію, покласти край своїм кампаніям агресії й дезінформації та піти шляхом дипломатії. Як неодноразово заявляли Великобританія і наші партнери, будь-яке військове вторгнення Росії в Україну було б великою стратегічною помилкою, яка спричинила б серйозні наслідки”, – додала Елізабет Трасс.
У прес-релізі зазначено ще й те, що позиція Великобританії щодо ситуації в Україні не змінилася.
“Ми беззастережно підтримуємо її суверенітет і територіальну цілісність в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Крим. Україна – незалежна, суверенна країна”, – додали в британському МЗС.

peredplata