Буковинець Філіпчук попросив у Януковича помилування

Буковинець Філіпчук попросив у Януковича помилуванняЕкс-міністр навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук, який був умовно засуджений на 2 роки, попросив президента України Віктора Януковича про помилування. Його звернення оприлюднено на офіційному сайті президента в п\’ятницю, 5 квітня.


\”Вельмишановний пане Президенте! Звертаюся до Вас із проханням про помилування, оскільки Апеляційний суд міста Києва, змінивши вирок суду першої інстанції, встановив для мене іспитовий строк два роки, залишивши без зміни додаткове позбавлення мене права займати певні посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на державних чи комунальних підприємствах, установах чи організаціях, пов\’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на три роки.

Позитивне вирішення цього питання уможливить відновлення повноти моїх громадянських прав, сприятиме більш активній діяльності в науковій, суспільно-громадській сферах на благо України, а також реабілітації мого здоров\’я\”, – йдеться в заяві Філіпчука.

Як зазначалося раніше, 5 квітня минулого року екс-міністра Мінприроди Георгія Філіпчука, який працював в уряді Юлії Тимошенко, було засуджено до 3 років позбавлення волі за перевищення владних повноважень. Після цього суд розглянув його апеляцію та пом\’якшив вирок до 2 років позбавлення волі умовно.

Джерело ТСН

Світлина ФРАЗА

peredplata