Зі злочинцями необхідно боротися, а не домовлятися

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Прем’єр Польщі розкритикував Макрона за часті дзвінки Путіну: “Зі злочинцями необхідно боротися, а не домовлятися”…
Прем’єр Польщі Матеуш Моравецький жорстко розкритикував президента Франції Еммануеля Макрона за спроби вмовити Володимира Путіна зупинити війну з Україною.
“Президент Макрон скільки разів ви вели переговори з Путіним, чого ви досягли? Ви зупинили якісь дії, які мали місце? Ніхто не вів переговори з Гітлером. Ви б домовлялися з Гітлером, зі Сталіним із Полом Потом?” – наголосив Матеуш Моравецький.
Зокрема, він вказав на жорстокі вбивства мирних жителів у містах поблизу Києва, окупованих протягом кількох десятків днів російськими військами. Глава польського уряду наголосив, що всі злочини мають бути розслідувані, а винні у них засуджені.
Прем’єр-міністр Матеуш Моравецький закликав лідерів Європейського Союзу вжити заходів, які зупинять російську військову машину та призведуть до конфіскації російських активів, які зберігаються на Заході, припинити імпорт нафти і газу з Росії по усьому світі, негайно запровадити новийн пакет санкцій, включити у санкційний список усіх членів партії “Єдіная Россія”.

peredplata