Лавров, дякуємо за дурість

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Ну, щож? Тепер пану Лаврову лише слід подякувати за його дурного і довгого язика…
Учорашнє порівняння Володимира Зеленського з Адольфом Гітлером та заява про те, що євреї самі-себе знищували в часи Голокосту обернулися Росії “бумерангом”. Ізраїль зняв заборону для країн Балтії на передачу ізраїльської зброї Україні, що дає їм можливість передати ЗСУ свої ракети Spike LR .
Про це заявила міністр закордонних справ Естонії Ева-Марія Лійметс.
Для довідки: Естонія та Литва мають версії ракети Spike LR, а Латвія — версії Spike LR, Spike LR2, Spike ER та Spike SR.
Spike — ізраїльська протитанкова установка з керованими ракетами та протипіхотними ракетами з тандемним зарядом HEAT. Їх розробила і спроектувала ізраїльська компанія Rafael Advanced Defense Systems. Установка доступна у переносному, транспортному та гелікоптерному варіантах.
Окрім ураження та знищення цілей у межах прямої видимості пускової установки (“вистріли і забудь”), деякі варіанти ракети здатні здійснювати топову атаку за допомогою методу “вогонь, спостереження та оновлення” ( по суті, блокування після запуску); оператор відстежує ціль або перемикається на іншу ціль оптично через волоконно-оптичний дріт (або радіочастотний зв’язок у випадку змонтованого на транспортному засобі, варіанта NLOS великої дальності) поки ракета піднімається на висоту після запуску. Це схоже на профіль польоту з піднятою траєкторією американського FGM-148 Javelin.

peredplata