Німецьке видання Bild про Шольца: Ви робите нас найганебнішою країною в ЄС і НАТО

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Видання Bild опублікувало різку рецензію канцлера Німеччини Олафа Шольца. Німецька газета критикує політика за його пасивність щодо війни в Україні.
Нещодавно громадськість дізналася, що Німеччина не передаватиме Україні важку техніку. Державний секретар Німеччини з питань оборони Сімтьє Меллер заявив, що країни НАТО домовилися не постачати Україні бронетехніку західного виробництва. Проте альянс та інші країни заперечують ці повідомлення.
“Ми діємо у згоді з нашими союзниками і робимо це цілком свідомо. І тут теж так”, – відповів на цю заяву Шольц.
Проте німецька щоденна газета звинувачує канцлера у політиці послаблення довіри до Німеччини як члена Північноатлантичного альянсу. Bild навіть пише, що Шольц робить із них “найганебнішу країну НАТО і ЄС”.
“Одне можна сказати напевно: порівняно з іншими країнами НАТО ми доставляємо зброю лише черепашими темпами”, – наголосили у виданні.
За даними української сторони, останні поставки зенітної та протитанкової зброї з Німеччини відбулися понад понад місяць тому – 25 березня. Допомога містила дві тисячі ракет Panzerfaust 3 і 1500 зенітних ракет “Стріла”.
Шольц, якого критикують за нерішучість щодо відправлення зброї Україні, переконував, що нині Німеччина зазнала серйозних змін у своїй оборонній політиці.

peredplata