“Рамштайну-3”

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Це фото з фінальної прес-конференції засідання міністрів оборони країн НАТО і їх партнерів.
Усі запитання, які ви тут ставите – прозвучали по кілька разів. Перелік потрібної зброї від нашого міноборони Олексія Резнікова прозвучали від різних американських ЗМІ. Мій колега з DW задав запитання прямо в чоло, як києм у більярдну кульльку “по-центру”. У нас одна гармата на десять російських і так далі. Лойд Остін відповів, що “будемо вирівнювати цю прірву”. Найближчим часом в Україну буде поставлено 5 000 “джавелінів”. Хтось із журналістів аж присвиснув.
На запитанні від DW хотіли завершити прес-конференцію. Добре, що я сів у перший ряд піднявся і сказав: “Пане Остін, тут окрім ваших американських журналістів є ще й кілька українських, тож не ігноруйте нас”.
Я запитав, скільки можуть США і союзники надавати нам збройову і фінансову допогу, адже ніхто не знає як довго триватиме ця війна.
Остін відповів, що українці стоятимуть за свою незалежність на смерть, до кінця і “ми допомагатимемо їй так довго, поки триває ця війна і доки україні буде потрібна допомога”.
Друге питання було про Німеччину і Угорщину. Лойд Остін сказав, що переконуватиме і надалі ці країни бути солідарними з НАТО і їх союзниками.
Далі! Надважливий момент. Під час сьогоднішньої зустрічі знайшли порозуміння Ізраїль і Єгипет. Ізраїль погодився на те, щоб Єгипет поставив в Україну, на фронт імпортовану зброю з Росії. Тобто, щоб наші воїни не вчились довго, а відразу сіли в танки і БТРи, які вони знають і вперед.

peredplata