У росії застрелився генерал зовнішньої розвідки: що відомо

На момент смерті чоловіку було 90 років

В одній з московських квартир знайшли мертвим генерал-майора служби зовнішньої розвідки росії у відставці Лева Соцкова. 90-річний ексрозвідник застрелився, залишивши по собі передсмертну записку.

Як повідомляють росЗМІ, бездиханне тіло Лева Соцкова, який наклав на себе руки із нагородного пістолета, його дружина знайшла у квартирі багатоповерхового будинку, розташованого на вулиці Новаторів у москві.

Поряд із померлим Левом Пилиповичем лежала передсмертна записка, написана його ж рукою:

 

Пістолет – це реліквія боїв на річці Халхин-Гол. Отриманий мною під час перебування представником при спецслужбі Монголії з нагоди п’ятисотліття події Улан-Батор. 1989 р. Л. Соцков“, — написав генерал.

Наразі на місці, де сталося самогубство, працюють представники правоохоронних органів, а також криміналісти.

Варто додати, що Лев Соцков закінчив Московський державний інститут міжнародних відносин. Після навчання став офіцером зовнішньої розвідки і впродовж багатьох років перебував на оперативній роботі за кордоном. Тривалий час генерал-майор обіймав керівні посади у закордонних апаратах розвідки та підрозділах Центру. Останніми роками Соцкову подобалося займатися вивченням архівних матеріалів з історії розвідки.

peredplata