Пентагон розглядає пропозиції щодо нових поставок озброєнь Українi для боротьби з Росією – CNN

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук перекладає:
-Міністерство оборони США зараз розглядає 1300 пропозицій від 800 компаній щодо нової інноваційної зброї та комерційних можливостей, які вони можуть розробити та виготовити для України і використання цієї зброї в боротьбі проти Росії.
Пентагон очікує, що найближчими тижнями вирішить, які ідеї із запропонованих він буде використовувати і втілювати їх у життя.
Пропозиції американськихзброярів зосереджені навколо ключових сфер: озброєння для протиповітряної оборони, протитанкової, протипіхотної, берегової оборони, протитанкової боротьби, безпілотних літальних систем, контрбатареї та захищеного зв’язку, які були визначені Україною, як найбільш пріоритетні.
Це сталося на тлі того, що Пентагон продовжує передачу зброї Україні на мільярди доларів. У минулий четвер президент Джо Байден заявив, що США незабаром оголосить про надання ще 800 мільйонів доларів нової допомоги, включаючи системи протиповітряної оборони та наступальну зброю. Наразі США виділили Україні 6,1 мільярда доларів на безпекову допомогу після вторгнення Росії 24 лютого. США співпрацюють з понад 50 іншими країнами, щоб побачити, яку зброю вони можуть запропонувати Україні.
Перевага надавалася в першу чергу зброї російського виробництва, тому що українські військові знайомі з цими системами і не потребують навчання. Але в міру того, як розвивалися воєнні дії, Україні було надано більш досконалу зброю, а українські війська навчалися в сусідніх країнах.
План департаменту щодо потенційних нових виробничих контрактів відображає певну терміновість, оскільки він шукає потенційні поставки в будь-який час від менш ніж 30 днів до більше ніж 180 днів. Він також просить компанії детально розповісти, на якому типі повітряної, наземної або морської платформи може бути розгорнута їхня зброя, і чи вони вже щось виробляють.
“Зокрема, Пентагон вивчає варіанти, які б прискорили виробництво потрібної Україні зброю, яку можна було б швидко експортувати в Україну, розгортати з мінімальною підготовкою” , — повідомили в міністерстві оборони. звернення до промисловості щодо ідей.
Ці зусилля є продовженням зустрічі представників Пентагону на початку цього року з 8 найбільшими оборонними підрядниками, а також схвалення Конгресом фінансування контрактів на закупівлю зброї на додаток до поточного скорочення та передачі систем із військового арсеналу США.
Пентагон заснував спеціальний експертний департамент для оцінки потреб України та спробувати прискорити постачанняі зброї.

peredplata