Путін звільнив куратора держоборонзамовлення РФ після фіаско в Україні

 
Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Путін вирішив звільнити куратора держоборонзамовлення РФ після фіаско в Україні
Фіаско початкових планів російської кампанії в Україні, яка замість блискавичного бліцкригу обернулася затяжною війною з тисячами жертв, спричинило першу гучну відставку в уряді РФ.
Зі свого посту йде віце-прем’єр Юрій Борисов – куратор оборонно-промислового комплексу та держоборонзамовлення, на який з бюджету за останні 10 років було витрачено 20 трильйонів рублів.
65-річний Борисов відправиться у відставку найближчим часом.
Випускник Суворовського училища, який 20 років прослужив в армії, Борисов з 2011 року займався держпрограмою переозброєння – спочатку на посаді заступника голови військово-промислової комісії, потім як заступник міністра оборони, а згодом як віце-прем’єр. При Борисові російський ОПК отримував по 2 трильйони рублів. обіцяючи до 2020 року поставити у війська дивізіони нові танки “Армата”, новий стратегічний бомбардувальник, 600 літаків та тисячі гелікоптерів, а також довести частку сучасного озброєння до 70%.
Проте в Україну російська армія увійшла на старій техніці з паперовими картами і за три місяці практично вичерпала усі запаси високоточних ракет. Попри прогнози американської розвідки про те, що Київ може впасти за три дні, російські війська контролюють менше чверті території України і, за західними даними, втратили майже половину бойової могутності.
Уявлення про могутність російської армії виявилися перебільшеними, і це стало однією з причин, через яку Захід наважився розпочати масштабні постачання зброї, заявив в інтерв’ю The Times міністр оборони України Олексій Резніков. Підсумком війни стане розпад Росії, сказав він: “Російська Федерація закінчить своє існування у вигляді кількох нових держав: Татарстан, Башкортостан і таке інше”.

peredplata