Ще 3 дні литиме на Буковині

У найближчі декілька днів погода на території Буковини не зміниться. Сильні дощі синоптики прогнозують до 24 червня включно. Дощова погода протримається на Буковині ще декілька днів. Про це у коментарі ІА АСС розповіла начальниця Чернівецького гідрометцентру Тетяна Негадайлова.

 

У гірських районах області практично щодня відмічатимуться значні, сильні, а місцями навіть надзвичайні дощі, зазначила синоптик.

 

«Зараз у Чернівцях ще тривають підйоми води, добігання хвилі, а після обіду вже почнуться спади рівня води. Однак вже на ранок ми очікуємо у верхів’ї чергового підйому води і чергової паводкової хвилі», – каже Тетяна Негадайлова. З 24 червня інтенсивність опадів на Буковині почне зменшуватися. Вдень, 24 червня, очікуються лише короткочасні дощі у гірських районах, а вже на більшій частині території області буде без опадів. Після цього настане більш сухий період.

 

«Вологи набрало багато, так що після обіду місцями короткочасні грозові дощі будуть, але вже не паводкоформуючі», – розповіла Тетяна Негадайлова. Температура повітря підвищититься до 28-30 градусів тепла за рахунок слабкої хмарності. Дощів очікують лише вночі у гірських районах.  

 

Фото: Басейнове управління річок Прут та Сірет

 

Перег

peredplata