Чернівецька обласна рада може поменшати на одного депутата

Питання “Про дострокове припинення повноважень депутатки обласної ради VІІІ скликання Світлани ПОСТЕВКИ” значиться у порядку денному застрішньої сесії Чернівецькї обласної ради під номером 38 

Доповідач: Фочук Світлана Георгіївна – голова постійної комісії обласної ради з питань місцевого самоврядування, регламенту, депутатської діяльності, етики, нагороджень, правових питань, міжетнічних відносин та антикорупційної діяльності.

Депутатка Чернівецької облради Світлана Постевка подала заяву про дострокове складання повноважень. Її обрали від партії “Опозиційна платформа — За життя”, яка нині заборонена. За рішення про припинення повноважень депутати мають голосувати на черговій сесії.

Про це йдеться у проєкті рішення на сайті облради.

У коментарі Суспільному Постевка повідомила, що вирішила скласти повноваження через позицію партії та її лідерів.

“У зв’язку з агресією Російської Федерації проти України я не можу бути осторонь подій та знаходитися в партії. Наразі не до політики. Хочу зосередитися на гуманітарній допомозі та переселенцях. Хоч у нашій партії є хороші люди, які допомагають переселенцям, я ухвалила таке рішення”, – розповіла Постевка.

Водночас колегу Світлани Постевки по фракції ОПЗЖ Олександра Болтунова вказано доповідачем з багатьох майнових питань обласної ради. 

Для дострокового складання повноважень депутатки за рішення мають проголосувати 33 обранці.

У Чернівецькій обласній виборчій комісії Суспільному повідомили, що заміни депутатки не буде, оскільки кандидата на заміну має подати партія, а вона нині заборонена в Україні. У разі складання повноважень Світланою Постевкою, в обласній раді зменшиться склад на одного депутата. Це не вплине на роботу ради, пояснив голова комісії Микола Каспрук.

Частково використано матеріали https://suspilne.media/279581-u-cernivcah-deputatka-oblradi-vid-opzz-hoce-sklasti-povnovazenna/

peredplata