На кого працює лідер фракції СН Давід Арахамія

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-На кого працює лідер фракції СН Давід Арахамія: на Романа Абрамовича – “гаманця Путіна”, чи на Україну?
Усім вже відомо, що російський олігарх, “гаманець Путіна” Роман Абрамович учора, 22 липня представляв делегацію України під час переговорів і підписанні угоди про розблокування Чорного моря для експорту українських зернових!
Про це повідомляє італійська газета Ansa. “На церемонії підписання був присутній і олігарх Роман Абрамович, який зайняв перші ряди крісел у залі, підготовленій для церемонії”, – йдеться у повідомленні газети.
Як стало можливим, що “гаманець Путіна” опинився в числі української делегації під час усіх переговорних процесів щодо примирення України з Росією?
Все дуже просто! Роман Абрамович зараз роздає наліво й направо багатомільйонні хабарі різним чиновникам світу, аби вони поклопотали перед ЄС, Великобританією і США щодо зняття санкцій з Романа Абрамовича, його майна і фінансових статків. Cеред таких мздоїмців якимось дивом опинився i лідер фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.
Давид Арахамія у своєму лобізмі на підтримку російського олігарха дійшов просто небачених горизонтів. Його лист із підтвердженням “порятунку Абрамовичем” 400 тисяч українців юристи олігарха Абрамовичa використовують у судах для скасування санкцій. І це в той час, як інші прихильники скасування санкцій проти Абрамовича вже зізналися, що фактично отримали хабар за це.
Ось що пише Давід Арахамія у цьому своєму листі: “Абрамович добре попрацював щодо гуманітарних коридорів з Маріуполя, Бердянська, Запоріжжя, але не зміг допомогти з коридорами з Бучі та Макарова, півночі Київської та Чернігівської областей. Якщо говорити про ситуацію з “Азотом” у Сєвєродонецьку, то наразі це тільки військова операція, немає місця для переговорів. Але як тільки з’явиться можливість, я обов’язково зателефоную Абрамовичу, щоб захистити українські інтереси”, – заявив Давид Арахамія в інтерв’ю “Голосу Америки”.
Заяв у американських ЗМІ Арахамії здалося замало. Він фактично перетворився на лобіста Абрамовича та, як стверджує The Times, написав юристам олігарха листи для судів. У листі йдеться, що Абрамович, мовляв, врятував 400 тисяч українців. І, на думку Давида арахамії, це вагомий аргумент, щоб зняти з нього санкції.
Раніше небайдужі читачі передали фотографії яхти Абрамовича Eclipse у Туреччині. Ще у березні судно пришвартувалося у порту турецького міста Мармарис. До неї з того часу не було застосовано жодних обмежень, що дозволило вважати, що турецька сторона просто “закрила очі” на яхту олігарха.
Зараз Євросоюз обговорює скасування санкцій на деяких росіян, адже вони начебто могли бути накладені на слабких підставах.
Про це повідомляє Bloomberg ( https://www.bloomberg.com/…/eu-mulls-lifting-sanctions… )
Відомо, що серед тих, хто заперечує накладені на них санкції ЄС – російські олігархи Роман Абрамович, Віктор Рашніков, Михайло Фрідман, Петро Авен, Андрій Мельниченко та Дмитро Мазепін. Одним із перших, ще наприкінці квітня, позов до Європейського суду подав олігарх Алішер Усманов, санкції проти якого було введено майже одразу після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.
Також санкції заперечує сталевий магнат Олексій Мордашов.
На зображенні може бути: 4 людини та люди стоять
 
 
 
 

peredplata