“Така собі зросійщена місцевість, де ноги можна зломити”: київські друзі нової комунікаційниці Запаранюка шоковані станом чернівецьких доріг, а Бурбак порадив “не дивуватись місцевим реаліям”

Новою комунікаційницею Чернівецької ОВА стала Тетяна Лупова, яка позиціонує себе політичною експерткою та консультанткою з політичного та антикризового PR.  

Реагуючи на інформацію про свій переїзд з Києва до Чернівців, яку злили напередодні до однієї з місцевих фейсбук-груп, Тетяна Лупова представила себе сама на власній сторінці у ФБ, не чекаючи офіційного представлення у стінах “будинку з левами”.  

 – Оскільки в публічну площину вже вихлюпнулося повідомляю))) Від учора я радник очільника Чернівецької області Руслана Запаранюка з питань комунікації. Журналістам велком) – написала вона. 

Численні друзі Тетяни Лупової переважно вітають її з новим призначенням, констатують професіоналізм та бажають наснаги на роботі. “Тепер ви на свому місці, ну могло бути і вище, але то буде згодом…????,Вперед ? Ви можете дуже багато, просто дехто того не розуміє, а я знаю”, – пораділа призначенню Альона Кононенко.

З-поміж тих, хто відреагував на новину про призначення, виявився колишній міністр інфраструктури України, народний депутат України, керівник парламентської фракції “Народного фронту” Максим Бурбак.

Окрім слів привітання, Бурбак порадив радниці нового очільника області: “Не дивуйтесь місцевим реаліям))”. Можна припускати, що Бурбак мав на увазі особливості функціонування чернівецького політичного болота, з яким доведеться мати справу новій комунікаційниці “будинку з левами”.  

 

Натомість деякі київські приятелі Тетяни Лупової поділилися своїми враженнями від Чернівців та Буковини загалом. 

“Така собі зросійщена місцевість ????????????жила там , була здивована”, – охарактеризувала  Катерина Соколнове місце проживання та праці приятельки. 

“Вітаю! Саме зараз в Чернівцях. Перше що здивувало – таких поганих дорог у місті та області як тут я не бачила ніде в Україні. По місту ходити неможливо, ноги можна зломити”, – доповнила картину Nina Saad.

 Окрім персональної сторінки у Фейсбук, нова комунікаційниця ОВА також вже засвітилася на робочому місці. Перша її поява на публіці відбулася під час  зустрічі з німецькими благодійниками, що приїхали в Чернівецьку область із черговим вантажем допомоги, аби й надалі підтримувати медичну сферу краю та розширювати партнерство у інших галузях.

На фотографіях, які оприлюднила пресслужба “будинку з левами” за підсумками спілкування Русалана Запаранюка із спеціальним уповноваженим від Уряду Баварії у Чернівецькій області, членом організації «Lions Clubs International» Філіпом Блобелем (Philipp Blobel) видно, що  Тетяна Лупова сидить поряд із новим буковинським очільником. 

Місцеві експерти з питань державної служби звернули увагу на дещо неформальний стиль одягу радниці начальника Чернівецької ОВА. За їхніми словами, дрес-код Тетяни Лупової суперечить діловому вбранню жінки – державного службовця, затвердженому у наказі від 30 вересня 2010 р. №155. Одне із 10 обмежень у дрес-коді жінки-держслужбовці, зокрема, ремендує “не носити одяг, що повністю відкриває руки (навіть за сильної спеки відкриті плечі повинні бути прикриті легким жакетом (довжина рукавів повинна бути до ліктя);”.

Натомість політичні аналітики вважають такий стиль ознакою незашореності радниці, готовності до пошуку нових рішень під час розв’язання важливих виробничих проблем. Це так само вказує на демократизм самого начальника Чернівецької ОВА Руслана Запаранюка, для якого зміст роботи і результат, вочевидь, важливіші за форму.  

Також у вічі впадає, що представник німецької сторони, з яким спілкуються українські посадовці, одягнув на переговори з ними українську вишиванку. 

У будь-якому разі, і перші, і другі експерти одностайні у тому, що радниці попереднього очільника області, який нещодавно втратив керівну посаду, не мали жодних шансів з’явитися на публіці поряд із ним вбраними подібним демократичним чином.   

На фото з офіційної сторінки Чернівецької ОВА у ФБ: Тетяна Лупова по праву руку від Руслана Запаранюка. 

 

peredplata