Зять президента Туреччини Ердогана Сельчук Байрактар (Selçuk Bayraktar) зареєстрував в Україні компанію з виробництва БПЛ Bayraktar TB SIHA

От і зрозумій дипломатичні “ігри” Реджепа Ердогана. Тут він, наче, заграє з Володимиром Путіним, відкриває турецькі курорти для росіян, говорить про комерційне спіробітництво і співпрацю з Росією в енергетичній галузі, а сьогодні ми є свідками чудової звістки, що власник компанії Baykar, зять Ердогана Сельчук Байрактар що виробляє безпілотники Bayraktar, вже зареєстрував в Україні компанію та придбав ділянку для будівництва заводу на території України. Як-то кажуть “ще один ніж в спину Путіна”.
В інтерв’ю “РБК-Україна” посол України в Туреччині Василь Боднар розповів, що “Власник компанії “Байкар” створив свою українську компанію в Україні, ця компанія вже придбала земельну ділянку, вони розробили проект самого заводу та мають намір реалізувати його до кінця, оскільки це було майже особисте зобов’язання власників компанії зробити це виробництво в Україні”.
За словами Василя Боднара, буквально тиждень тому уряд затвердив двосторонню угоду про будівництво заводу й надіслав її до парламенту на ратифікацію.
“На значній частині моделей, які будуть вироблятися на цьому заводі, будуть стояти комплектуючі українського виробництва. Це можуть бути двигуни, інші запасні частини, колеса, багато чого різного, що є високотехнологічне у нас, і може бути використане для цих літальних апаратів”, – додав український дипломат.
Варто знати, що 3 лютого 2022 року Україна і Туреччина підписали рамкову угоду про розширення спільного виробництва безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Тоді ж прем’єр-міністр Денис Шмигаль уточнив, що будівництво спільного підприємства має розпочатися найближчим часом.
 Ростислав Демчук, наш власний кореспондент у Брюсселі

peredplata