Європейський Союз прийме на тренування 15 000 українських військових

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Тренінги для українських солдатів, сержантів і офіцерів європейські колеги розпочнуть вже через кілька тижнів, наприкінці листопада. Навчання українських військових відбудуться в цілій низці країн ЄС.
Про це сьогодні повідомив під час прес конференції верховний представник ЄС у справах безпеки і зовнішньої політики Жозеп Боррель. Завтра, у вівторок, на цю тему буде більше подробиць. Деталі розкажуть міністри оборони країн Європейського Союзу, які зустрічатимуться у Брюсселі завтра.
Крім того ЄС погодив новий пакет фінансової допомоги Україні на військові та воєнні потреби у розмірі 3 мільярда євро.
На запитання автора цих рядків: яка позиція ЄС щодо “м’якого тиску США і Туреччини на Україну розпочати мирні переговори з Росією, глава європейської дипломатії відповів:
– Ми не Анкара і не Вашингтон. Ми Європейський Союз і переконані, що Україна сама має вирішувати коли і з ким вести переговори. А Позиція Брюсселя чітка. Ми підтримуватимемо Україну до її повної перемоги над ворогами.
***
Друзі, даруйте. У мене ще кілька теле і радіоефірів. Як тільки звільнюсь – доповню цей допис подробицями. Головне від ЄС ми одержали – він не тиснутиме на Україну і не примушуватиме її сідати за стіл переговорів з російськими вбивцями і терористами.

peredplata