Щенсний – герой матчу з Аргентиною! Польща зі скрипом виходить у плей-оф Чемпіонату світу. ВІДЕО

Третій тур у групі С був одним із найцікавіших серед інших квартетів, оскільки кожна з команд мала шанси вийти з групи. До цих матчів команди підходили у наступному становищі: Польща мала 4 пункти, Аргентина і Саудівська Аравія по 3 та 1 бал був у Мексики. Поляків у заключному турі в групі влаштувала і нічия в поєдинку з Аргентиною, у той же час команда Ліонеля Мессі залежала б від результату поєдинку Саудівська Аравія – Мексика.

Протягом перших 45-ти хвилин атакувала лише команда. І це була збірна Аргенини. На 10-й хвилині Мессі вбіг до штрафного майданчика Польщі і завдав удару в ближній кут – Щенсний парирував.

У середині тайму аргентинці були близькі, щоби забити. Після передачі з флангу Альварес Рікардо пробивав з близької відстані, але удар на себе прийняв захисник. Потім м’яч підхопив Акунья і стріляв з-меж штрафного майданчика в дальній кут, але гравцю Севільї трохи забракло влучності. 

Згодом ледь не створив шедевр Ді Марія. Півзахисник завдав прямого удару з кутового, але Щенсний зреагував і в ефектному стрибку відбив на кутовий.

Потім польський голкіпер знову врятував свою команду. Альварес Рікардо вийшов на побачення зі Щенсним, але воротар Ювентуса взяв гору в цьому моменті.

На 38-й хвилині головний арбітр зустрічі після перегляду VAR призначив пенальті у ворота Польщі. На відеоповторі він побачив фол Щенсного проти Мессі. Виконувати одинадцятиметровий взявся сам капітан збірної Аргентини, але переграти польського кіпера, який був просто на висоті у цій зустрічі, йому не вдалося. Відзначимо, що для Щенсного це другий відбитий пенальті у другому матчі поспіль.

Поляки абсолютно нічого не створили біля воріт Емільяно Мартінеса протягом першого тайму. Натомість, статистика Аргентини приголомшувала: 14 ударів із них 9 у площину воріт!

Одразу по перерві аргентинці зуміли пробити стіну під назвою Войцех Щенсний. Науель Моліна віддав зрячу передачу до штрафного майданчика на Алексіс Мак Аллістер, якого взагалі не тримали захисника, і він точним ударом у дальній кут відправив м’яч у сітку воріт – 0:1.

На 61-й хвилині Мак Аллістер мав схожий момент, як і під час голу. Але цього разу йому з лівого флангу викочував під удар Мессі, але тепер удар у півзахисника Брайтона вийшов не таким вдалим, як першого разу, і Щенсний забрав м’яч до рук.

На 68-й хвилині поляки пропустили вдруге. Хуліан Альверс отримав передачу у штрафній зоні суперника, прикрив м’яч корпусом від захисника і потужним пострілом прошив Щенсного – 0:2.

На 71-й хвилині ховати надії Польщі на плей-оф міг Мессі, але удар легендарного аргентинця з близької відстані ногами відбив Щенсний! 

Ще за мить Альварес не реалізував вихід сам-на-сам, пробивши повз ворота. Згодом вихід не реалізував і Лаутаро Мартінес.

У компенсований час ледь не забив Тальяфіко. Гравець ПСЖ опинився сам перед Щенсним і перекидував голкіпера Польщі на лінії м’яч вибив захисник поляків Ківьор. 

Та забити третій м’яч аргентинці так і не змогли. Тож Аргентина перемагає 2:0 і виходить у плей-оф Чемпіонату світу. Збірна ж Польщі зі скрипом теж проходить у наступну стадію з другого місця, адже мексиканці у паралельному поєдинку перемогли 2:1 Саудівську Аравію, а їм треба було забивати 3 м’ячі, щоби обходити європейську збірну. Тому за кращою різницею забитих і пропущених м’ячів Польща проходить у плей-оф.

peredplata