У Чернівцях ексмитника, який вчинив смертельну аварію, засудили до трьох років позбавлення волі

 

У Чернівцях колишнього митника Вадима Недугу засудили до трьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати авто шість років. У суді встановили, що Недуга порушив правила безпеки дорожнього руху та допустив зіткнення із зустрічним авто. Тоді 21-річна пасажирка загинула на місці.

Про це повідомили в обласній прокуратурі у відповідь на запитання Суспільного.

У суді Негода визнав свою вину, повідомили в прокуратурі.

Санкція статті передбачала від п’яти до десяти років позбавлення волі. За даними сайту Судової влади, вирок постановили із затвердженням угоди про визнання винуватості.

Раніше, коли Недузі вручили підозру і він перебував під вартою у СІЗО, його адвокат Роман Максименко коментував Суспільному, що Недуга був не згідний зі звинуваченням. Тоді Максименко казав, що зіткнення сталось посередині проїжджої частини. Інший водій також виїхав на зустрічну смугу.

Суспільне телефонувало адвокату Роману Максименку, аби дізнатись, чому Недуга змінив рішення та визнав вину. Адвокат сказав, що не коментуватиме це, посилаючись на те, що він перебуває на лікарняному.

Справу розглядали у Шевченківському районному суді Чернівців. Рішення набрало законної сили.

Під час слідства сторона обвинувачення заявляла, що Недуга був п’яний і рухався зі швидкістю 140 кілометрів на годину, при дозволених 40. Виїхав на зустрічну смугу. Пасажирка машини, яка рухалась назустріч, загинула від травматичного шоку через численні переломи кісток скелета та травм внутрішніх органів. Водію автомобіля, в якому вона була, не оголошували підозру.

Недуга зник з місця аварії. Його не могли знайти впродовж чотирьох місяців.

Що відомо

  • Аварія трапилась 16 серпня 2021 року в селі Припруття. За версією слідства, нетверезий водій авто Opel порушив правила дорожнього руху та зіткнувся з автомобілем Audi. Водій покинув своє авто та втік з місця аварії. 21-річна пасажирка Audi загинула на місці, а водій травмувався.
  • Жителя Новоселиці Вадима Недугу вже судили через нетверезе водіння. Вперше — за порушення правил дорожнього руху у 2016 році. Тоді він потрапив у ДТП, в якому загинув пасажир його авто. У матеріалах справи йдеться, що Недуга випив склянку пива та сів за кермо. Він рухався зі швидкістю у понад 90 кілометрів на годину, виїхав на зустрічну смугу та врізався у дві машини. У суді Недуга розкаявся та засвідчив, що виплатив компенсацію матері друга, який загинув у ДТП. Йому дали можливість звільнитись він покарання, якщо впродовж півтора року він не здійснить повторного злочину.
  • Вдруге Недугу судили у 2018 році за водіння у нетверезому стані. Його затримали у Львові. У крові було 2,93 проміле алкоголю. В Україні допустима норма — 0,2 проміле. У суді Недуга вину не визнав. За його словами, він не кермував авто. Вироку у справі не було, через прострочення термінів.
  • Згідно з декларацією, Недуга працював інспектором Буковинської митниці. Раніше на цій же посаді працював та Львівській та Галицькій митницях. У серпні 2021 року Недугу відсторонили від виконання посадових обов’язків, пообіцявши “всебічно сприяти відповідним слідчим діям”.

peredplata