Помер модельєр Пако Рабанн

 

 Всесвітньо відомий модельєр іспанського походження Пако Рабанн помер у віці 88 років.

 Про це заявив представник іспанської групи Puig, яка контролює лейбл Paco Rabanne, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters

Дизайнер, справжнє ім`я якого Франсіско Рабанеда і Куерво, помер у Портсаллі у Франції. Причини смерті кутюр’є наразі не називаються.

Він народився в 1934 році в Басконії, після смерті батька його родина переїхала у Францію. У 1960-их Пако Рабанн став революціонером у світі моди.

У 1966 в Парижі дизайнер представив свою першу колекцію: дванадцять моделей із «сучасних матеріалів»: паперу, пластику, металу – на босоногих білих і темношкірих дівчатах. Його показ відзначила міжнародна преса.

Рабанн продовжив експериментувати, створив колекцію вбрання з паперу, що вважав одягом майбутнього. Серед його проєктів були плащі з пір’я, одяг зі шкіри й металу, плетені кольчуги з додаванням сухих квітів, мережива. Геометричні прогресії, комбінування матеріалів – Пако Рабанн використав усе.

У 1969 році дизайнер створив свої перші парфуми «Calandre», а у 1973-му перевернув світ парфумерії, створивши чоловічий аромат з ароматами квітів і дерева – Paco Rabanne pour Homme.

Пако Рабанн також відомий як дизайнер костюмів для театру й кіно. Він розробив костюми для більш ніж 35 фільмів, а також для безлічі театральних постановок і балетів. Один із найзнаменитіших костюмів у кіно був розроблений для Джейн Фонди, яка знімалась у фантастичному фільмі «Барбарелла».

Модельєр написав про свою творчість п’ять книг.

Він неодноразово відвідував Київ.

18 лютого йому мало виповнитися 89 років.

peredplata