Зеленський летить у Брюссель…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-50 хвилин тому Перший борт Франції взяв курс з Парижу нa Брюссель. На борту літака Володимир Зеленський. У польоті його супроводжує президент Франції Емануель Макрон 😉)). У Брюсселі Володимир Зеленський візьме участь у спеціальному саміті Європейського Союзу, а також виступить з промовою у Європейському парламенті.
Перед цим, як відомо, Володимир Зеленський у Парижі провів переговори з канцлером Німеччини Олавом Шольцем і президнтом Франції Емануелем Макроном. Емануель Макрон нагородив президента України Володимира Зеленського орденом Почесного легіону. “Шана Україні та її народу. Шана вам, дорогий Володимире, за вашу мужність і самовідданість”, – сказав при цьому президент Франції.
Зеленський, своєю чергою, присвятив орден українському народу і подякував Макрону за підтримку. Орден Почесного легіону – найвища нагорода у Франції, яку присуджує президент за військові або цивільні заслуги.
Нагадаю! Напередодні, 8 січня, Зеленський здійснив другий закордонний візит (після відвідин Шашингтону 21 грудня 2022), з початку повномасштабного вторгення РФ в Україну. Він відвідав Лондон, де зустрівся з прем’єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком, виступив у Ппарламенті, зустрівся з кКоролем Великої Британії Чарльзом, а потім – Париж, де провів переговори з Макроном та канцлером ФРН Олафом Шольцем. Сьогодні, 9 лютого, Зеленський виступить із промовою перед депутатами Європарламенту у Брюсселі, а також візьме участь у саміті глав держав та урядів країн Євросоюзу.
Величезний респект дипломатам, спецслужбам країн ЄС і України, сек’юріті і всім іншим, хто організував і забезпечив цей грандіозний вояж президента України Володимира Зеленського у ключові столиці Європи.
 
 
 
 

peredplata