У центрі Чернівців з’явиться пам’ятник Івасюку: де саме та за чиї кошти

 
Найближчим часом мерія планує оголосити конкурс на визначення виконавця пам’ятника Володимирові Івасюку у сквері Дня вишиванки.

Про це на своїй пресконференції 3 березня повідомив міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua

“На сьогодні ми вже знайшли спонсорів (для виготовлення пам’ятника – ред.), обговорили з родиною Івасюка. Усе – на стадії погодження. Якщо роботи розпочнуться цього місяця, то якісь прості – демонтаж і все інше”, – сказав мер.

На запитання, хто стане спонсором пам’ятника, Клічук лише відповів: “Хтось буде”.

Також посадовець запевнив, що у сквері імені Вишиванки не чіпатимуть здорові дерева.

“Ми не будемо зносити дерева, які є здоровими, вони повинні рости і будуть рости ще десятки років. Але ви бачите, що після того, як ми знесли пам’ятник, як там усе змінилося, стало більше простору. Якимсь чином це потрібно привести в порядок, і зокрема ту зону, де колись стояв пам’ятник радянському солдату. У такому стані, як є, воно не може бути. Це обличчя міста. І щороку ми такі локації будемо приводити в порядок.

Раніше у інтерв’ю видання “Шпальта” заступник міського голови Василь Зазуляк зазначив, що пам’ятник В. Івасюку планують встановити не на місці знесеного монументу радянському солдату.

“Він точно не буде на місці пам’ятника радянському солдату. Особисто я вважаю неправильним встановлювати щось замість чогось. Ми не хочемо, аби потім любителі “совка” ходили біля того місця та бідкалися, що звичного для них солдата замінили. Та частина, де був монумент, повинна стати невіддільною та органічною частиною скверу Дня вишиванки. То буде такий самий простір — інтегрований у загальну концепцію скверу”, – сказав Зазуляк.

Як відомо, у жовтні торік у місті остаточно демонтували пам’ятник невідомому солдату на Соборній площі, який простояв там понад 70 років. Тепер у сквері планують провести благоустрій.

peredplata