“Ми ще живі”. Ігор Йовічевич – про втрачену перемогу “Шахтаря” та гру проти “Феєнорда” в Лізі Європи

Тренер “Шахтаря” залишився задоволений результатом, однак розраховує на покращення гри.

“Шахтар” провів перший матч 1/8 фіналу проти “Феєнорда” у Лізі Європи. І був близький до перемоги: на 78-й хвилині відкрив рахунок, однак наприкінці гри не втримав результат та закінчив гру нічиєю 1:1.

Читайте також: “Шахтар” втратив перемогу над “Феєнордом” у першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи: результат

Попри втрачену перемогу, “Шахтар” завдав менше ударів по воротам “Феєнорда” у матчі. За підсумками гри нідерландська команда пробила по воротам “Гірників” 21 удар (6 – у ствір), тоді як “Шахтар” – лише шість (гольовий удар Ярослава Ракицького виявився єдиним у ствір воріт “Феєнорда”).

Після закінчення поєдинку головний тренер “Шахтаря” Ігор Йовічевич у флешкоментарі MEGOGO оцінив гру та результат команди проти “Феєнорда”. Та відзначив, що вирішальним для команди стане саме другий матч, на який і було зроблено ставку ще перед грою.

Крім того, Йовічевич визнав, що “Феєнорд” заслужив на гол, який забив наприкінці зустрічі. І назвав набагато позитивнішим результат команди, а не гру, яку вона показала.

  • Про емоції від матчу з “Феєнордом”

“Завжди позитив, коли не програєш. Це був важкий матч для нас. Очікували на таке, враховуючи склад, який вийшов на поле. Не через якість футболістів чи їхню кваліфікацію – через зіграність. Бо наш футбол складається з останньої лінії, він витягує та виманює опонента. А коли футболісти не грають на своєму місці чи грають ті, хто довго не грав, тоді опонент може відчути [слабкість] в останній лінії та накривати. Особливо у першому таймі, коли нас достатньо накривали. Не могли нав’язати нашу гру”.

  • Про зміни у грі “Шахтаря” в другому таймі

“У другому таймі намагалися спростити нашу гру, діяли через довгі передачі і за рахунок підбирань будували нашу атаку. Бо дійсно, “Феєнорд” показав [гарну гру] і дійсно заслужив на цей гол. Але якби перед матчем сказали, що 1:1 – то не знаю, можливо б сказали, що непоганий результат. Бо ти ще в грі, і тепер йдемо у пекло Роттердама битися за Україну та “Шахтар”.

  • Про стратегію на 2-матчеве протистояння проти “Феєнорда”

“Чи була ставка на другий матч? Це правда. Ми тут у каші варимося і коли прийде час, зможемо об’єктивніше подивитися на речі. Так само їхня стратегія – 100% була вирішити завдання тут, цим складом. Бо після другого матчу вони через три дні гратимуть з “Аяксом”, тому хотіли ставку зробити на перший поєдинок. Ми їм це трішки ускладнили, будемо готові у повному складі на другий матч.

Гадаю, що не потрапили повністю у гру, не були собою. Перегоріли. Думаю, що відповідальність у першому матчі нам заважала розслабитися, нав’язати свою гру. І в деяких епізодах другого тайму додавали, могли притримати м’яча, перевести його з флангу на фланг, не губити. Але загалом – “Феєнорд” заслужив на цей м’яч. Проте, якщо ми додамо у другому матчі, гадаю, наші шанси зростуть”.

  • Про психологічний стан гравців “Шахтаря” на протистояння з “Феєнордом”

“Цей поєдинок дав нам зрозуміти, що ми занадто відчули відповідальність. Вони [“Феєнорд”] були швидше за нас на одну передачу, і я у цьому сегменті шукаю свою енергію, запас потенціалу на наступний матч. Бо якби ми були собою як завжди, то впоралися б ще краще з цим поєдинком. Але все одно результат набагато кращий за гру, яку показали. Думаю, що ми ще живі. І це очко додасть коефіцієнт в рейтинг України. Відчуваємо підтримку всієї України, клубів – абсолютно всіх. Це для них. Ми пишаємося і б’ємося за Україну”.

Матч-відповідь між “Феєнордом” та “Шахтарем” відбудеться у четвер, 16 березня в Роттердамі. Для виходу у чвертьфінал “Гірники” мають перемогти нідерландців за підсумками 2-матчевого протистояння.

“Шахтар” у єврокубках: що відомо

  • Розпочав виступи у груповому раунді Ліги чемпіонів, де посів третє місце, набравши шість очок.
  • “Шахтар” – останній з п’яти українських клубів, що виступали в єврокубках сезону 2022/23. На попередній стадії з Ліги конференцій вибув кіпрський “Дніпро-1”, який поступився кіпрському “АЕК Ларнаці”.
  • Востаннє у чвертьфінал Ліги Європи “Шахтар” виходив у сезоні 2019/20. Тоді донецька команда взагалі дійшла до півфіналу, де поступилася “Інтеру” (0:5).
 

"Шахтар" втратив перемогу над "Феєнордом" у першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи: результат

“Шахтар” втратив перемогу над “Феєнордом” у першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи: результат

"Шахтар" втратив перемогу над "Феєнордом" у першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи: результат

AP Photos

До матчу-відповіді команди підходитимуть після нічиєї у Варшаві.

“Шахтар” та нідерландський “Феєнорд” не визначили переможця в першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи. Матч закінчився за рахунку 1:1.

Посівши третю сходинку в групі Ліги чемпіонів, “Шахтар” продовжив свій євросезон у другому найпрестижнішому євротурнірі. У стартовому раунді плей-оф команда Ігора Йовічевича пройшла французький “Ренн” — 4:3 за сумою двох матчів.

До плей-оф майбутній суперник “Гірників” пробився з першого місця в групі Ліги Європи. Також до зустрічі “Феєнорд” підходив у статусі чинного лідера національного чемпіонату.

Натомість “Шахтар” перед раундом 1/8 фіналу Ліги Європи встиг поновити виступи в українській Прем’єр-лізі. У двох матчах команда Йовічевича здобула дві перемоги над “Минаєм” та “Металістом 1925” із загальним рахунком 11:1.

Як пройшов матч

У перші 45 хвилин ініціатива в нападі належала гостям. “Феєнорд” завдав сім ударів у бік воріт “Шахтаря”, з яких два — в площину воріт.

На шостій хвилині після розіграшу кутового гострий момент створив Лассіна Траоре. Та удар нападника “Гірників” пройшов повз ворота.

На початку другого тайму Анатолій Трубін врятував після удару бразильця Данілу з меж воротарської зони. Ще за хвилину Аліреза Джаханбаш завдав небезпечного дальнього пострілу — м’яч пройшов у лічених сантиметрах від площини воріт.

Трубін мав знову вступати в гру на 64-й хвилині: голкіпер дістав з-під поперечини високий удар від Данілу. Водночас “Шахтар” продовжував залишатися без ударів у площину воріт гостей.

Перший прицільний удар господарів стадіону у Варшаві — і одразу гол! Рахунок після навісу з кутового відкрив захисник Ярослав Ракицький, від спини якого м’яч залетів у ворота “Феєнорда”.

Перевага “Гірників” протрималася менше 10 хвилин. Паритет у матчі відновив Есек’єль Бульяуде, що лише за дві хвилини до свого голу вийшов на заміну. Фінальний рахунок зустрічі — 1:1.

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Перший матч

“Шахтар” — “Феєнорд” 1:1

Гол: Ракицький, 79 — Бульяуде, 88

Матч-відповідь між командами в Нідерландах відбудеться у четвер, 16 березня.

https://suspilne.media/407100-poperedila-odrazu-marta-kostuk-pro-vidmovu-vid-rukostiskanna-z-rosiankou-pisla-debutnogo-finalu-wta/

peredplata